Ivan Perišić, igrač Intera, vodeće momčadi Serie A, i dalje vidi Juventus kao najvećeg kandidata za naslov

Perišić je Hajduku zaželio prvo mjesto ove sezone u HNL-u

Inter Milan's midfielder from Montenegro Stevan Jovetic (L) fights for the ball with Juventus' defender from Italy Andrea Barzagli during the Italian Serie A football match Inter Milan vs Juventus on October18, 2015 at the San Siro Stadium stadium in Milan. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
FOTO: AFP

Nogometaš talijanskog Intera i hrvatske reprezentacije Ivan Perišić boravi na odmoru u Hrvatskoj, a u subotu je nastupio na malonogometnom turniru ‘Četiri kafića – Memorijal Dino Petrinović’ koji je najvažniji sportski događaj u prosincu u Splitu.

Serie A se nastavlja 5. siječnja, a Perišićev Inter dan kasnije igra kod Empolija. Momčad iz Milana je vodeća u talijanskom prvenstvu s bodom više od Fiorentine i Napolija, te tri više od četverostrukog uzastopnog prvaka Juventusa.

‘Bolji smo od svih u skupini Eura’

“Naravno da smo smo sretni s prvim mjestom, ali može i mora to puno bolje. Juventus je i dalje najveći konkurent za naslov, ali ni Napoli i Fiorentina nisu bezazleni. Bit će to sigurno do zadnjeg kola bitka za naslov prvaka.”

Nakon talijanskog prvenstva, hrvatsku reprezentaciju čeka Euro u Francuskoj, gdje su protivnici u skupini Turska, Češka i Španjolska.

“Vjerujem da možemo napraviti još jedan iskorak, bolji smo od sva tri protivnika u skupini i nadam se da ćemo, uz malo sreće, dogurati daleko.”

Optimističan je i kada govori o Hajduku.

“Ove sezone je to puno bolje, ali istina je i da je Dinamo slabiji nego prethodnih sezona. Želim Hajduku svu sreću i da budu prvi ove sezone,” kazao je Perišić.