Ivan Rakitić kaže kako ne strahuje za svoj status u Barceloni (jer će uskoro dobiti novi ugovor)

Ivan Rakitić je u pobjedi protiv Granade u prvih 11 zaigrao s Ardom Turanom

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (L) vies with RCD Espanyol's Spanish defender Alvaro Gonzalez during the Spanish league football match RCD Espanyol vs FC Barcelona at the Power8 stadium in Cornella de Llobregat on January 2, 2016.   AFP PHOTO/ PAU BARRENA / AFP / PAU BARRENA
FOTO: AFP

Ivan Rakitić uživa u Barceloni, najboljoj španjolskoj momčadi, koja je prošle godine osvojila i Ligu prvaka. Prelazak iz Seville pokazao se punim pogotkom za Raketu kojij je ustalio u prvih 11. Ne strahuje hrvatski veznjak ni od dolaska turskog reprezentativca Arde Turana, s kojim je zajedno zaigrao u početnoj postavi protiv Granade (4:0).

“Ne brinem se za mjesto u prvih 11. U ovih sam godinu i pol dana pokazao što mogu. Dokazao sam svima u klubu koliko sam bitan za ovu momčad”, rekao je Rakitić u razgovoru za 24 sata.

Skupina na Euru je najteža moguća

Turska predvođena Turanom, bit će prvi suparnik Hrvatske na Euru.

“Skupina sa Španjolskom, Češkom i Turskom je najteža moguća. Već sam pričao s Turanom i španjolskim reprezentativcima o utakmicama koje nas čekaju. Past će i neka oklada, budite sigurni”, kazao je Rakitić otkrivši da mu je žao odlaska starog izbornika Nike Kovača.

“Nije bilo govora o bojkotu izbornika. Sami smo si zakomplicirali situaciju. Žao mi je što je s Kovačem tako završilo. I on ima dio zasluga za plasman na Euro. Bio je strašno predan svom poslu, jako ga poštujem.”

“Počeli smo pregovarati o novom ugovoru”

Rakitić ima ugovor s Barcelonom do ljeta 2019.

“Već smo polako počeli pregovarati o novom ugovoru. Moglo bi i tu uskoro biti nekih novosti”, otkrio je Ivan dodajući da Barcelona i u novoj godini ima iste ambicije.

“Znam da će biti jako teško ponoviti 2015., ali potrudit ću se da 2016. godina bude barem približno dobra. Nitko nije obranio naslov u Ligi prvaka. To je za Barcelonu novi izazov.”

“Kovačić igra jako dobro”

Rakitić je prokomentirao i igre hrvatskog dvojca u madridskom Realu, Luke Modrića i Matea Kovačića.

“S obojicom se ponekad čujem. Žao mi je što je Mateo protiv Valencije dobio crveni karton, igra jako dobro od dolaska u Španjolsku. Njemu i Luki doista želim sve najbolje. Neka uvijek budu dobri, ali neka uvijek budu iza nas”, poželio je Rakitić koji je nakon utakmice s Granadom razmijenio dres s hrvatskim vratarom Ivanom Kelavom.

View this post on Instagram

Uvijek lijepo bit sa bratom..😃👍 @kele30

A post shared by Ivan Rakitic (@ivanrakitic) on