Izbornik Čačić upitan je što očekuje od susreta sa Španjolskom na Euru. Evo što je odgovorio

Euro u Francuskoj igra se od 10. lipnja do 10. srpnja ove godine

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Španjolski mediji, među kojima i Marca i As, donose u četvrtak dio razmišljanja izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačića na temu Europskog prvenstva kojem će domaćin od 10. lipnja do 10. srpnja biti Francuska.

Čačić je bio dio hrvatske delegacije koja je posjetila gradove u kojima će reprezentacija igrati svoje utakmice po skupini, ali i kamp u Deauvilleu, a novinarima je to bila prilika da s Čačićem kratko porazgovaraju. Naglasak je pritom, očekivano, stavljen na hrvatske igrače koji nastupaju u španjolskom prvenstvu.

Biranim riječima o Modriću

Luku Modrića tako je Čačić opisao “jednim od ključnih igrača Real Madrida” i igračem koji to dokazuje “snagom i dinamikom kroz svih 90 minuta”, a španjolski izvori složni su pri sudu da će upravo on uz Ivana Rakitića, Matea Kovačića i Marija Mandžukića biti igrač koji će biti prevaga na strani hrvatske nogometne reprezentacije.

Prvi čovjek struke u izabranoj nogometnoj vrsti naglasio je kolika je važnost za reprezentaciju što su njeni nositelji istaknuti pojedinci madridskog Reala, Barcelone i Juventusa, ali i upozorio da se nikako ne smije zavaravati idejama da je njegova momčad jedan od favorita skupine u kojoj se nalazi u društvu Španjolske, Turske i Češke.

“Možda biste mogli pomisliti da su Španjolska i Hrvatska favorit, no nikako se ne smije podcijeniti preostale dvije reprezentacije”, tvrdi Čačić koji je upitan i za direktan ogled Hrvatske i Španjolske.

Protiv Španjolske maksimalno

“Protiv Španjolske nikako nije lako igrati, a da bi se stvari posložile u našu korist moramo biti u najboljem izdanju”, poručio je izbornik Hrvatske i ponovio spremnost reprezentacije za borbu za vrh na nadolazećem Euru.

“Ne smijemo skrivati naše ambicije”, poručio je u zaključku.

Hrvatska je, podsjetimo, na Euru smještena u skupinu D. Otvarajuću utakmicu igrat će protiv Turske 12. lipnja na Parku prinčeva, pet dana potom slijedi ogled protiv Češke u Saint-Etienneu, dok 21. lipnja u Bordeauxu nudi ogled protiv Španjolske.