Ovdje možete pogledati kakvu su raskoš odabrali Englezi, a kakvu ostale reprezentacije na nogometnom Euru

Hrvatska će tijekom EP-a biti smještena u mjestu Deauville u Normandiji

FOTO: Screenshot

Aktualni europski nogometni prvak i jedan od protivnika hrvatske reprezentacije na skorašnjem Europskom prvenstvu u Francuskoj, reprezentacija Španjolske izabrala je svoju bazu za vrijeme trajanja Eura.

“Furija” će biti smještena u hotelu Atlante Relais Thalasso & Spa u resortu Ile de Re, na atlantskom otoku Ile de Re uz zapadnu obalu Francuske.

Otok je s kopnom i gradom La Rochelle povezan 2,9 kilometara dugačkim mostom. Od gradova u kojima će se igrati utakmice EP-a najbliže je Bordeaux, udaljen 200 kilometara. Međutim, iz La Rochellea do Pariza treba tri sata TGV vlakom ili svega 45 minuta zrakoplovom.

Španjolci u izoliranosti

Španjolski izbornik Vidente del Bosqe je Ile de Re izabrao zbog izoliranosti kako bi se njegova momčad u potpunom miru pripremala za utakmice koje je očekuju na putu do obrane naslova prvaka.

https://www.youtube.com/watch?v=m2aa0x7ua2w

Španjolska otvara EP 13. lipnja utakmicom protiv Češke u Toulouseu, četiri dana kasnije će igrati protiv Turske u Nici, a u posljednjem susretu u skupini igrat će protiv Hrvatske 21. lipnja u Bordeauxu.

Svoje kampove su izabrale su i ostale reprezentacije, pa tako i naši suparnici iz skupine Česi i Turci. Češka reprezentacija će biti smješteni u Toursu u središnjoj Francuskoj, dok su Turci za svoju bazu izabrali Saint-Cyr-sur-Mer na jugu Francuske.

Domaćin EP-a, Francuska bit će smještena u svom tradicionalnom kampu u mjestu Clairefontaine-En-Yvelines nedaleko od Pariza. Englezi su za svoju bazu izabrali luksuzni hotel Auberge du Jeu de Paume u Chantillyju gdje noćenje stoji više od 600 eura. Chantilly je 40 km sjeverno od Pariza.

Talijani blizu navijača

Europski doprvak Italija imat će bazu u Montpellieru. ‘Azzurri’ će biti smješteni u Courtyard by Marriott hotelu, a trenirat će na stadionu francuskog prvoligaša Montpelliera. Zanimljivo, Azzurri’ su Montpellier izabrali zbog velike talijanske zajednice koja tamo živi kako bi bili što bliže svojim navijačima. U Montpellieru će boraviti i Švicarci.

https://www.youtube.com/watch?v=SshiBHdsXdI

Svjetski prvaci Nijemci za vrijeme EP-a boravit će u hotelu Ermitage u Evian-les-Bainsu na ženevskom jezeru, udaljenom 45 kilometara od Ženeve.

Cristiano Ronaldo i ostatak portugalske reprezentacije boravit će u Marcoussisu u kampu Francuske ragbi reprezentacije, 30 km udaljenom od Pariza.

Reprezentacija Švedske predvođena Zlatanom Ibrahimovićem za vrijeme europske smotre bit će smještena u luksuznom Chateau des Tourellesu u Pornichetu na obali Atlanskog oceana.

Hrvatska na obali Atlantskog oceana

Hrvatska reprezentacija će tijekom EP-a biti smještena u hotelu Barriere du Golf u mjestu Deauville u Normandiji na obali Atlantskog oceana. Osim velike pješčane plaže, Deauville krase i brojne marine, te veliko konjsko trkalište, a usto je od 1975. godine i domaćin međunarodnog filmskog festivala. Od Pariza, gdje Hrvatska otvara Euro, udaljeni su kojih 200 kilometara.

https://www.youtube.com/watch?v=OsCTslJn2Sg

Hrvatska će na Euru igrati u skupini D protiv Turske (Pariz, 12. lipnja), Češke (Saint-Etienne, 17. lipnja) i Španjolske (Bordeaux, 21. lipnja).

Kampovi reprezentacija:

Španjolska – Ile de Rae
Italija – Montpellier
Njemačka – Evian-les-Bains
Engleska – Chantilly
Francuska – Clairefontaine
Švedska – Pornichet
Portugal – Marcoussis
Rusija – Rueil-Malmaison
Irska – Versailles
Rumunjska – La Chapelle-en-Serval
Island – Annecy-le-Vieux
Turska – Saint-Cyr-sur-Mer
Češka – Tours
Austrija – Mallermort
Albanija – Mougins
Švicarska – Montpellier
Mađarska – Pau
Slovačka – Vichy
Belgija – Le Plan-Medoc
Poljska – La Baule
Wales – Dinard
Sjeverna Irska – Saint-Jean-d’Ardieres
Ukrajina – Aix-en Provence
Hrvatska – Deauville