Izgleda da su u Dinamu spremni otvoriti sve tribine za derbi ako se rasprodaju raspoložive ulaznice

U subotu se još u ponudi nalaze ulaznice za tribine sjever dolje i istok

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Zbog velikog interesa publike za dolazak na derbi između Dinama i Hajduka koji se igra u nadjelju na maksimirskom stadionu, pojavila se mogućnost da se rasprodaju sve ulaznice. Razlog tomu je i smanjeni kapacitet jer Dinamo je za ovu utakmicu zatvorio tribine zapad gore i sjever gore zbog između ostalog sigurnosnog rizika.

“GNK Dinamo pripreme za ovako velike utamice radi najmanje 2 tjedna unaprijed sa mnogim subjektima, poput policije i redarskih službi,te je par dana prije utakmice sve već spremno. Otvaranje bilo koje ekstra tribine iziskuje dodatne i velike tehničke i sigurnosne pripreme koje mi ne možemo raditi u zadnji tren i time dovesti u rizik sigurnost gledatelja”, objavljeno je na Dinamovoj Facebook stranici, no to je odmah naišlo na kritike dijela navijača koji su oštro komentirali tu odluku.

[ULAZNICE] Prodaja ulaznica za derbi između Dinama i Hajduka (nedjelja, 19:00) i dalje ide odlično tako da naše blagajne…

Gepostet von GNK Dinamo Zagreb am Samstag, 11. Juli 2015

Zbog toga su iz Dinama odlučili reagirati, pa su poručili da će u slučaju ako se rasprodaju sve ulaznice klub napraviti sve kako bi osigurao dodatne kapacitete tako da nitko ne bi trebao ostati zakinut za gledanje derbija uživo s tribina. Ovu odluka odmah je naišla na odobravanje i poziv da se napune i ostale tribine.

Prema posljednjim informacijama prodano je oko 16 tisuća ulaznica (ne računajući godišnje karte i one za Hajdukove navijače), a preostalo je još oko tri tisuće za istok i sjever dolje.