Izgleda da u Milanu nisu odustali od Zlatana Ibrahimovića koji ostaje njihova želja za sljedeću sezonu

Švedski napadač je ugovorno vezan za PSG samo do kraja sezone

AC Milan's zlatan Ibrahimovic reacts during the Italian Serie A football match between AC Milan vs Novara on May 13, 2012 in Milan. AFP PHOTO / ALBERTO LINGRIA
FOTO: AFP

Prije samo nekoliko dana švedski nogometni reprezentativac Zlatan Ibrahimović (34) potvrdio je da je tijekom ljeta bio u kontaktu s Milanom i da posao nije realiziran zato što “to nije bilo ono što je želio”. Dodao je pritom napadač PSG-a nekoliko lijepih riječi o klubu i gradu u kojem bi, javljaju neki talijanski mediji, ipak mogao karijeru nastaviti sljedeće godine.

Do kraja aktualne sezone Ibrahimović ima važeći ugovor s francuskim prvacima koji se često spominju kao skorašnje odredište Cristiana Ronalda. Švedski nogometaš ugovor, dakle, još nije produžio a upitno je i hoće li stigne li Portugalac u klub. Ta dva velika ega bilo bi dosta teško pomiriti a Ibrahimović je nedavnom izjavom već rekao kako se on osjeća u klubu prozvavši se jedinim šefom ondje. Četiri godine mlađi i marketinški puno zanimljiviji aktualni napadač Real Madrida čini se kao logična meta PSG-a za nastavak dobrih rezultata kluba na travnjaku i izvan njega.

I MLS je moguće odredište

Sve ovo moglo bi uzrokovati odlazak Ibrahimovića sa Parka prinčeva i povratak na San Siro na kojem se uvijek, noseći dres oba najjača milanska kluba, osjećao ugodno i s kojeg se 2012. otisnuo u Pariz. Milan bi pritom trebao biti povratnička destinacija dobiju li čelni ljudi kluba u sljedećem krugu pregovora drugačiji odgovor u odnosu na onog prije nekoliko mjeseci.

Ne produlji li mu pariški klub uskoro ugovor, Ibrahimović će imati slobodu pregovora s drugima već početkom sljedeće godine i tu u Milanu vide svoju šansu, a posebice nakon njegove izjave da je to najveći klub u kojem je ikada igrao, da je Italija njegov drugi dom i da iz Milana nikada ne bi otišao da se njega pitalo.

Odustanu li u PSG-u od njega Ibrahimović će pred sobom imati čitav niz opcija za nastavak karijere. Spominje se često i mogućnost odlaska u MLS, preciznije LA Galaxy i Miami.