Jedan od suvlasnika West Hama otkrio je što su igrači spremni žrtvovati zbog Slavena Bilića

'Slaven Bilić uveo je kulturu ljubljenja i grljenja u svlačionicu'

Slaven Bilić
FOTO: AFP

Leicester je možda najveći hit Premier lige ove sezone, ali West Ham Slavena Bilića odmah je iza lisica.

Priča koja je ovu subotu dobila još jednu lijepu stranicu u srazu Čekičara i Evertona na Goodison Parku, u kojem su Londončani uspijeli od 78. minute pa do 90. zabiti tri gola, preokrenuti 2:0 u 3:2 i ponovno oduševiti čitavu Englesku koja se ne prestaje klanjati ovosezonskim uspjesima bivšeg hrvatskog izbornika.

Bilić i West Ham priča su za sebe. Priča koja na svojim prvim stranicama ima i jednu, sad nelogičnost, onda po čelnicima Čekićara realnost. Bilić nije bio prvi izbor čelnika West Hama, ali sad Londončani trljaju ruke zbog njegovog dovođenja. Kako i ne bi.

Splićanin je već s početkom ožujka nadmašio sve prijašnje West Hamove menadžere skupivši rekordan broj bodova.

Uz to, West Ham je ove sezone skinuo skalp najvećim engleskim klubovima, a trenutno im niti Liga prvaka nije daleko. Bilić i društvo nalaze se na petom mjestu Premiership ljestvice sa 49 bodova, bodom manje od četveroplasiranog Manchester Cityja, tri boda manje od trećeplasiranog Arsenala i šest bodova manje od drugoplasiranog Tottenhama.

Liga prvaka više nije san

Prva tri mjesta u Premier ligi izravno vode u Ligu prvaka, dok četvrto osigurava kvalifikacije. Liga prvaka, natjecanje o kojem su do ove sezone navijači West Hama mogli samo sanjati. A sad se san pretvorio u skoro pa stvarnost. Može biti stvarnost. Itekako može. Zna to i David Gold, jedan od suvlasnika West Hama koji je oduševljen radom hrvatskog trenera.

Slaven Bilić
Screenshot/Twitter

“Imamo pravo sanjati Ligu prvaka. Na početku sezone svi smo mogli sanjati, ali sada je to realna mogućnost. Sada je to više od sna. Europski nogomet u prvoj sezoni u našem novom domu je realna mogućnost. Naši navijači imaju pravo sanjati taj uspjeh. Izborili smo se za to pravo”, rekao je Gold i istaknuo kako je svlačionica West Hama sad jedno prekrasno mjesto samo i isključvio zbog jednog čovjeka.

Pojačanja su pun pogodak

“Zbog Slavena. On je stvorio takav takav duh da su igrači spremni poginuti jedan za drugoga. Uveo je kulturu ljubljenja i grljenja”, pišu službene klupske stranice West Hama.

West Ham je pogodio sa dovođenjem ovosezonskih pojačanja. Bilić je imao jako dobar nos za dovođenje Payeta, Lanzinija i ostalih…

“Mislili smo da je Lanzini dobar, ali ispalo je da je još bolji. Mislili smo da je Payet dobar, ispalo je da je briljantan, izvanredan igrač. A još jedan veliki uspjeh je Michail Antonio kojeg smo doveli iz Nottingham Foresta. Tu su igrači koji sam šute i rade poput Obianga i Odbonne. Rade malo grešaka i igraju veliku ulogu u našem uspjehu”, dodao je Gold i istaknuo:

“Nije to samo jedna stvar, nego sve to zajedno, a to uključuje i trenera i navijače također”.