Ovo je statistika zbog koje su navijači West Hama oduševljeni Slavenom Bilićem

Hrvatski trener ima najbolji start jednog menadžera londonskog kluba

West Ham United's Croatian manager Slaven Bilic gestures during the English Premier League football match between West Ham United and Chelsea at The Boleyn Ground in Upton Park, east London on October 24, 2015. AFP PHOTO / IAN KINGTON

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
FOTO: AFP

Navijači West Hama su u ekstazi, ni oni najstariji među njima se ne mogu sjetiti kada je njihov najdraži klub ovako dobro krenuo u novu sezonu.

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić donio je revoluciju na Upton Park, njegovi Čekićari igraju odlično. U dosadašnjih deset kola Premierlige sredili su i četiri velikana i bogataša: Arsenal, Liverpool, Manchester City i Chelsea. Engleski su mediji puni analiza, stručnjaci, bivši nogometaši, novinari – svi pokušavaju otkriti tajnu Bilićeva uspjeha.

Najuspješniji početak menadžera West Hama

Izvučena je tako još jedna statistika koja govori koliko je veliko sve što je West Ham dosad u sezoni napravio. Bilić je tako u prvih deset utakmica koje je vodio u Premierligi osvojio s Hammersima 20 bodova (šest pobjeda, dva remija, dva poraza) što nije uspjelo nijednom drugom menadžeru.

bilic_tablica

Najviše su se našem stručnjaku približili njegov prethodnik Sam Allardyce, te Alan Pardew: obojica su u svojih prvih deset utakmica na klupi West Hama osvojila po 15 premierligaških bodova. Slijede četvorica trenera koja su osvajala po 11 bodova, te na dnu Alan Curbishley i Avram Grant koji su uzeli ‘mršavih’ šest.

Porasle i ambicije

Nije ni čudo da su ambicije svih u klubu i oko njega narasle do neba. Spominje se jedno od prvih šest mjesta na kraju sezone, a oni optimističniji se nadaju čak i plasmanu u Ligu prvaka.

Najrealniji od svih je upravo Bilić koji je uoči utakmice protiv Watforda ove subote ustvrdio da čvrsto stoji na zemlji i da će do kraja sezone biti i uspona i padova. No, ni njemu ni navijačima nitko ne može oduzeti pravo da uživaju u aktualnom trenutku koji je doista fantastičan.