Još jedna pobjeda dijeli Warrirorse od naslova (LeBron sjajan, ali nemoćan)

Golden State je zadnji naslov prvaka slavio 1975. godine. Cleveland nikada

FOTO: AFP/AFP

Golden State Warriorsi upisali su treću pobjedu u finalu NBA lige nakon što su u noći sa nedjelje na ponedjeljak svladali Clevenald Cavalierse 104-91 te im do prstena prvaka, prvog nakon 1975. godine i četvrtog ukupno u klupskoj povijesti, nedostaje samo još jedno slavlje. Rezultat finala je 3-2 za najbolju momčad osnovnog dijela najjače košarkaške svjetske lige.

Sedam trica i 37 poena, uz sedam skokova i četiri asistencije učinak je najkorisnijeg igrača lige iz njenog prvog dijela Stephena Curryja. Prva napadačka opcija Warriorsa ponovno je bila na visini zadatka, no utakmica je prelomljena tek u posljednjim minutama koje su Golden State usmjerile ondje gdje nisu bili punih 40 godina.

James fantastičan, ali ne može sam

Grad Cleveland na slavlje čeka još duže. Prvaci NBA lige nisu bili nikada, ovo im je tek drugo pojavljivanje u finalu, a gradsko slavlje upriličeno je još davne 1964. kada su Brownsi osvojili NFL ligu.

https://www.youtube.com/watch?v=oATaBQ5eJyo

Cleveland i dalje čeka, a koliko god LeBron James vukao momčad, čini se da protiv ozljeda i raspoloženih Warrirosa teško uspijeva sam. Cavsima nedostaju dvojica All-Star igrača, Kevin Love i Kyrie Irving, i to se osjeti unatoč učinkom nevjerojatnim partijama najboljeg košarkaša današnjice. James je ponovno bio na visini zadatka s triple-doubleom, drugim u ovoj seriji. Utakmicu je završio s 40 ubačenih koševa, 14 uhvaćenih lopti i 11 asistencija. Ubacio je ili asistirao u 16 od ukupno 17 akcija koje su završili poenom iz igre u prvom poluvremenu.

Od kada se igra po formatu 2-2-1-1-1, pobjednik pete utakmice slavio je ukupnu pobjedu u 12 od 14 slučajeva. Šesta utakmica igra se u Clevelandu u utorak.