Kako je cura iz Ludbrega noćas osvojila zlato u bacanju koplja

Kolak je osvojila medalju u bacanju koplja

Croatia's Sara Kolak celebrates winning the Women's Javelin Throw Final during the athletics event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro on August 18, 2016.   / AFP PHOTO / Johannes EISELE
FOTO: AFP

Sara Kolak, 21-godišnja atletičarka iz Ludbrega, osvojila je na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru zlatnu medalju u bacanju koplja. Naime, Kolak je napravila jednu od najvećih senzacija nakon što joj je pobjedu donio hitac u četvrtoj seriji u kojem je bacila koplje 66.18 metara.

Osobni rekord Sare Kolak prije nastupa u Riju iznosio je 63.50 metara, a u Riju ga je prvo oborila na kvalifikacijama kada je bacila 64.30 metara. “Nije počelo dobro, ali mi se sve posložilo u četvrtom hicu. Moj trener je rekao da ću baciti 66.13, a ja sam bacila pet centimetara više, pa mi vjerojatno slijedi kazna”, rekla je Kolak.

Obećala da će se boriti isključivo za medalje

21-godišnjakinja je svojih hicem iza sebe ostavila Južnoafrikanku Sunette Viljoen koja je bacila 64,92, te svjetsku rekorderku i braniteljicu naslova, Čehinju Barboru Špotakovu koja je bacila 64,80.

Prije finala u Riju, Kolak je rekla kako su joj Sandra Perković i braća Sinković rekli da uživa, a to je rezultiralo osvajanjem zlatne medalje. “Ja sam sebi obećala da ću se u finalu boriti isključivo za medalje. Ne vidim smisla uopće nastupiti u finalu među 12 najboljih na svijetu, ako ne želite osvojiti medalju ili pobijediti.”

Njeno zlato je peto zlato koje je Hrvatska osvojila u Riju i ukupno deveta medalja za našu zemlju na Olimpijskim igrama.