Sandra Perković upravo je obranila medalju iz Londona, opet ima zlato

Tek jednim ispravnim hicem došla je do zlata

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković bacila je disk 69.21 metar čime je osvojila zlatnu medalju i tako obranila naslov s Olimpijade u Londonu. Perković se tako upisala u povijest kao tek druga bacačica u povijesti koja je obranila naslov, nakon Njemice Evelin Jahl koja je pobijedila 1976. u Montrealu i četiri godine kasnije u Moskvi.

Perković je u finalu Olimpijskih igram u Riju u prva dva pokušaja pogodila desnu stranu mreže, a u trećem hicu bacila je 69.21 metar. U četvrtoj seriji ponovno je pogodila desnu stranu mreže, a u petom pokušaju napravila je prijestup. U zadnjoj seriji disk je ponovno završio u zaštitnoj mreži

Srebro je pripalo Francuskinji Melini Robert-Michon (66.73 m), a broncu je osvojila Kubanka Denia Caballero (65.34 m).

Nastavila svjetsku dominaciju

Perković je tako nastavila svjetsku dominaciju u bacanju diska, koja traje od 2010. godine. Ove sezone već je osvojila zlato na Europskom prvenstvu u Amsterdamu, te je osigurala naslov pobjednice Dijamantne lige.

To je četvrta medalja za Hrvatsku na OI u Riju, nakon zlata Josipa Glasnovića u trapu, pa zlatne medalje Martina i Valenta Sinkovića u dvojcu na pariće i srebra Damira Martina u samcu.