Kapetan Dinama vidio je paniku među svojim suigračima (nakon što su ispustili tri gola vodstva)

Dinamo je odigrao 3-3 s Moldeom i prošao u doigravanje Lige prvaka

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nogometaši Dinama odigrali su u utorak 3-3 na gostovanju kod Moldea i prošli u doigravanje tog natjecanja, a u srijedu su se igrači tog kluba vratili u Zagreb. Dinamo je u prvom poluvremenu poveo s čak 3-0, a na kraju utakmice spašavao prolaz. Nogometaši su priznali da ih je uhvatila panika.

“Zadovoljni smo što smo prošli u play-off, a nezadovoljan jer smo primili tri naivna gola. No, najvažnije je da smo prošli. Prošle godine smo dominirali protiv Aalborga, pa na kraju ispali. Meni je ovaj rasplet ipak draži. Dogovorili smo se u poluvremenu da nastavimo istom agresijom i trkom, ali nismo to ispoštovali. Nismo u svlačionici znali da li da slavimo ili ne.. Ali sada smo sretni. Nakon gola za 3:3 vidio sam paniku među suigračima, ali srećom izdržali smo. Jednostavno ne mogu objasniti što se dogodilo. Igrao je svatko svoje, uopće nismo djelovali kao momčad u tih 45 minuta. I zato smo mi igrači najveći krivci. Ljudi su uživali, ali dinamovci su se tresli, isto kao i mi. Ako želimo igrati u Ligi prvaka, moramo biti dosta bolji. Ja bih najradije da izvučemo Steauu”, prokomentirao je kapetan Modrih Arijan Ademi, a prenosi Večernji list.

Sretni sretnim prolaskom

Slično razmišlja i vratar Dinama Eduardo: “Prvih 20 minuta je bilo fantastično. No, čim smo primili prvi gol u drugom dijelu, neobjašnjivo smo jako pali. Zadnje minute su bile mentalno jako teške za nas, teško je kada od 3:0 protivnik dođe na 3:3. Protivnik u play-offu? Svejedno mi je, jer svako će biti jak. No, mi ćemo biti spremni. Liga prvaka je san, želimo je ostvariti.”

Strijelac jednog pogotka za Modre bio je Marko Pjaca. On je rekao: “Neuobičajena utakmica, bilo je na kraju velike nervoze, ali uspjeli smo, to je najvažnije. Valjda smo se u drugom dijelu nesvjesno povukli.”

Domagoj Antolić je završio: “Nakon prvog gola nepotrebno se uvukla nervoza i zbog toga smo se nesvjesno povukli. Prošle godine smo nesretno ispali, sada smo sretno prošli, to je tako u nogometu.”