Katalonski dnevnik tvrdi da bi Ivan Rakitić ipak mogao biti spreman za derbi protiv Real Madrida

Konačna odluka hoće li igrati u Madridu bit će poznata idući petak

FOTO: AFP

Dok se hrvatska nogometna reprezentacija priprema za prijateljsku utakmicu protiv Rusije, Ivan Rakitić u Barceloni vodi utrku s vremenom. Naš je veznjak, podsjetimo, zadobio ozljedu lista u dvoboju Lige prvaka protiv BATE Borisova.

Izbacilo ga je to iz reprezentativne akcije, ali i stavilo pod upitnik njegov nastup u prvom ovosezonskom El Clasicu, okršaju protiv Real Madrida koji je na rasporedu 21. studenog u sklopu 12. kola španjolskog prvenstva.

Povratak momčadskim treninzima

Kako u srijedu izvještava Sport, postoje dobre šanse da će Rakitić biti spreman zaigrati na Santiago Bernabeuu. Katalonski dnevnik navodi da bi se Barcelonin nogometaš trebao vratiti treninzima s momčadi sljedeći tjedan, a ako sve bude teklo prema planu, idući petak bi trebao dobiti zeleno svjetlo za put u španjolsku prijestolnicu.

S obzirom na Rakitićevu ovosezonsku formu, ali i brojne ozljede u redovima europskog prvaka, povratak hrvatskog reprezentativca uoči El Clasica bi bio veliki dobitak za trenera Luisa Enriquea. U 17 nastupa ove sezone u svim natjecanjima Rakitić je postigao dva pogotka i upisao jednu asistenciju.