Kek misli da momčadi nedostaje zajedništva, Burić da Hajduk nije igrao kukavički

"Nedostaje nam zajedništva, da će poginuti jedan za drugoga", smatra Kek

19.07.2015., stadion Kantrida, Rijeka - MAXtv Prva HNL, 2. kolo, HNK Rijeka - NK Slaven Belupo. Trener Rijeke Matjaz Kek. 
Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Podjela bodova na Rujevici nije zadovoljila trenere Rijeka i Hajduka nakon što su te momčadi odigrale 0-0 u ogledu 6. kola hrvatskog nogometnog prvenstva.

“Odlučujući trenutak bila je odluka u 15., 16. minuti, koja je usmjerila utakmicu, iako smo s igračem manje vrlo dobro odgovorili na sve, držali se, imali šanse. Jedino onda kad smo ostali 10 na 10, nekima je ponestalo snage. Na kraju, nakon toliko vremena s igračem manje, u derbiju, trebali bismo biti zadovoljni s 0:0, ali ja nisam.” počeo je trener Rijeke Matjaž Kek čije riječi prenosi portal Goal.

Nastavio je komentarom o isključenju svog igrača Moisesa i promjenama koje je izveo u momčadi:

15.08.2015., stadion Rujevica, Rijeka - MAXtv 1. HNL, 06. kolo, HNK Rijeka - HNK Hajduk.  Jefferson Santos, Lima Moises.  Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

“A što da radim? Da samo ja komentiram? Pa onda ispadam smiješan, ovi se smiju da samo jamram, tražim alibije… Tu su kamere, sve se vidi, meni se nije činilo za isključenje. Ali, odgovorili smo dobro, jedino sa zadnjih 20 minuta nisam zadovoljan. Maleš je opet hrabro izdržao, ali izvadio sam ga jer nije sasvim fit. A Jugović je bio taktička izmjena. I ne razumijem ga, njegovu reakciju da je ljutit, ali to je problem koji imamo: nedostaje nam , zajedništva, da će poginuti jedan za drugoga, da ne misli samo svatko na sebe. Ali, ponavljam, kad smo ostali s igračem manje, taktički smo odigrali vrlo dobro.”

Velazquez je bio dobar

Hajdukov strateg Damir Burić je dodao:

“Jako zanimljiva utakmica, šteta za crveni već u 15. minuti, zbog čega je utakmica otišla u drugom pravcu. Mi smo nakon što smo ostali 10 na 10 bili ravnopravni, u ovim okvirima i mogućnostima dali smo sve. Mogli smo zabiti gol, nažalost lopta je odskočila i nije ušla, možemo žaliti da nismo pobijedili. Nije u redu reći da smo igrali kukavički. Moja se momčad držala dogovora taktički, vi ne znate u kakvom smo stanju, možemo li odigrati 90 minuta u takvom ritmu. Znali smo vrijednosti Rijeke, isto kao i svoje. Imali smo šanse, Rijeka osim dominacije nije zapucala na gol. Imamo šest ozlijeđenih igrača kod kuće. Momci su pokazali srce, imali želju, imali šanse… Imali smo veliku mogućnosti pobijediti, nismo zadovoljni, ali bilo je žara i moja je momčad bila jako, jako fer.”

Sudačke odluke nije htio komentirati, samo je dao svoj uvid na novopridošlog Velazqueza:

“Bio je jako dobar, do isključenja. A isključenje? Ha, dogodilo se, sudac je dao crveni karton…”