Kličko otkazao borbu protiv Furyja, a on nije propustio priliku narugati mu se

Službeni razlog otkazivanja borbe jest ozljeda Kličkove tetive u gležnju desne noge

Ukrainian box champion Wladimir Klitschko (R) and his challenger, Tyson Fury of Britain, pose on the sidelines of a press conference at the Espri Arena stadium in Duesseldorf, western Germany, on July 21, 2015. Klitschko is to defend his WBA, IBF and WBO heavyweight world titles against Tyson Fury of Britain on July 24, 2015.    AFP PHOTO / DPA / ROLF VENNENBERND   +++   GERMANY OUT
FOTO: AFP

Borba za naslov svjetskog teškaškog prvaka između branitelja naslova Vladimira Klička i Britanca Tysona Furyja otkazana je zbog ozljede noge ukrajinskog boksača. Meč je bio zakazan za 24. listopada, a novi će datum biti objavljen sljedećega tjedna. Službeni razlog otkazivanja borbe jest ozljeda Kličkove tetive u gležnju desne noge. Zadobio ju je tijekom treninga.

“Žao mi je i zbog navijača i zbog suparnika”, izjavio je Ukrajinac koji je meč za naslove po WBO, WBA, IBF i IBO verzijama trebao odraditi u ESPRIT Areni u Düsseldorfu.

Batman ga čeka

Kličkov menadžer Bernd Bonte potvrdio je da će novi datum meča biti obznanjen u nadolazećem tjednu i da će ulaznice kupljene za otkazanu borbu vrijediti. Podsjetimo da je Fury, u 24 meča neporaženi 27-godišnjak, na konferenciju za medije u najavi borbe došao vrlo opušteno. Odjeven pritom kao Batman.

“Pomalo je ovo smiješno, budući da sam takvo što i očekivao”, poručio je Fury putem Twitter-profila stavivši uz objavu i sličicu starca.

Kličko, dugogodišnji vladar kategorije u svijetu boksa, u profesionalnoj karijeri ima omjer od 64 pobjede i tri poraza. Posljednjeg mu je nanio Lamon Brewster 2004. godine nakon čega su uslijedila 22 meča s uvijek istim ishodom, pobjedom 39-godišnjeg Ukrajinca.