Svjetski prvak poručio je da možda više neće boksati iako mu se nudi da revanš protiv Klička odradi na jahti

Fury je u studenom u Düsseldorfu kreirao ogromno iznenađenje

FOTO: AFP

Svjetski teškaški prvak Tyson Fury, čovjek koji je priredio možda i najveću sportsku senzaciju u 2015. godini, šokirao je navijače najavom da možda više neće boksati.

Fury je u studenom u Düsseldorfu kreirao ogromno iznenađenje pobjedom protiv Vladimira Klička kojem je to bio prvi poraz nakon 11 godina dominacije. Osvojio je naslove u verzijama WBO, IBF (taj mu je naknadno oduzet), IBO i WBA, a prema ugovoru je trebao odraditi novi meč protiv Ukrajinca u svibnju ili lipnju ove godine. No, od revanša možda neće biti ništa, kao ni od nastavka Furyjeve karijere.

“Mogao bih otploviti u suton”

“Mučim se da pronađem motivaciju. Mogao bih odustati i otići. Mogao bih jednostavno otploviti u suton bez poraza i sa svim pojasevima te živjeti normalnim životom. Sada bih boksao samo za novac, a oduvijek sam si govorio da ne želim dopustiti da mi novac postane smisao bavljenja sportom”, rekao je Fury u razgovoru za BBC Radio 5 Live.

Britanac je dodao da želi provoditi više vremena s obitelji i da ga ne zanima lov na nove naslove.

“Ispunio sam svoj san. Sada je sve pitanje motivacije. Postoji život i izvan boksa i u ovom trenutku ne znam što ću napraviti. Nisam još potvrdio ni revanš protiv Klička. Da ostvarim još 50 pobjeda, nijedna mi ne bi značila kao ova lanjska. Mislim da ću biti zamrznut u 2015. još 40 godina ili koliko god budem živio. Ništa neće nadmašiti tu pobjedu”, dodao je 27-godišnjak.

https://twitter.com/Comparethebonus/status/695177835401474048

Navodno je za revanš protiv Klička zainteresirano pet gradova među kojima su Doha i Abu Dhabi. U ovom potonjem se, tvrdi Fury, za domaćina ponudio stanoviti šeik koji je želio da se borba održi na njegovoj jahti, bez televizijskog prijenosa, za samo 120 uzvanika koji bi za ulaznicu plaćali po milijun dolara svaki!