Kovač je upravo objavio popis za Italiju (a na njemu nema Modrića)

Izbornik je tako definitivno potvrdio da naša najveća zvijezda neće igrati

12.10.2014., SD Gradski vrt, Osijek - Izbornik Niko Kovac i Luka Modric na konferenciji za novinare hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice za EP s Azerbajdzanom. 
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač sastavio je, a Hrvatski nogometni savez objavio popis igrača koji će nastupiti u prijateljskoj utakmici protiv Gibraltara u Varaždinu 7. lipnja u 18 sati, odnosno u kvalifikacijskoj utakmici za plasman na Europsko prvenstvo 2016. godine protiv Italije. Na popisu nema Luke Modrića.

Razigravač hrvatske reprezentacije i Real Madrida i dalje ne konkurira za utakmice zbog ozljede koljena zadobivene u prvenstvenoj utakmici protiv Malage.

– Razgovarao sam s Lukom i on jednostavno nije još u stanju da bi uskoro mogao početi trenirati, a kamoli zaigrati. Naravno da je velika šteta što ne može biti s nama, ali govorili smo od početka da je zdravlje najvažnije i da nema potrebe riskirati. Luka će s nama odigrati još puno velikih utakmica, pa je jedino logično da mu damo potporu u maksimalnom oporavku kako bi se potpuno zdrav vratio u puni pogon – izjavio je Kovač.

Okupljanje 3. lipnja u Zagrebu

Reprezentativci će se okupiti 3. lipnja u Zagrebu, a zbog klupskih obveza reprezentaciji će se 8. lipnja priključiti Ivan Rakitić, Darijo Srna, Domagoj Vida, Danijel Pranjić i Gordon Schildenfeld.

– Kraj sezone uvijek je zahtjevan za sve igrače, ali pred nama je veliki susret s Italijom i siguran sam da je to dovoljan motiv za izvući maksimalnu snagu za tu utakmicu. Proširili smo kadar s obzirom na dvostruki program i utakmicu s Gibraltarom, nakon koje ćemo skratiti popis igrača – dodao je izbornik.

Ogled protiv Italije igrat će se 12. lipnja u Splitu s početkom u 20:45 sati.