Kovačić je peti Hrvat koji će zaigrati u prvoj momčadi Real Madrida

U klubu su prije Kovačića bila petorica igrača iz Hrvatske, ali Igor Jovičević nikada nije zaigrao službenu utakmicu za najbolju momčad kraljevskog kluba

Brazilian Roberto Carlos (L)  and teammate Croatian Davor Suker of Real Madrid hold  the trophy at their arrival in Madrid  02 December. Real Madrid club won in Tokyo the Intercontinental Cup, with a  2-1 victory over the Brazilian club of Vasco de Gama.  (ELECTRONIC IMAGE)
FOTO: AFP

Mateo Kovačić je novi član Real Madrida, velikana španjolskog i svjetskog nogometa, i vjerujemo da će postati i peti igrač iz Hrvatske koji će zaigrati za najbolju momčad ovog kluba.

S obzirom na plaćenih tridesetak milijuna eura za njegov dolazak iz milanskog Intera, vjerujemo da će se to i ostvariti.

U prošlosti su petorica igrača iz Hrvatske bila u Realu, ali četvorica su i zaigrala u prvoj momčadi.

1. Robert Prosinečki

Veznjak hrvatske reprezentacije stigao je u Madrid iz Beograda u ljeto 1991. godine za 2,5 milijarde pezeta. Odigrao je 55 utakmica (10 pogodaka) u tri sezone, te je u ljeto 1994. otišao u Oviedo.

2. Davor Šuker

Sadašnji predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza stigao je 1996. u Madrid iz Seville, gdje je od 1991. do 1996. imao odličan učinak. U velikom klubu ostvario je solidan uspjeh, osvojivši i nekoliko trofeja, a najveći je Liga prvaka 1998. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=oynCpzVRMCE

3. Robert Jarni

Čakovčanin je u Realu odigrao samo sezonu 1998/99., odigravši 27 utakmica i preselivši se u ljeto 1999. u Las Palmas.

4. Luka Modrić

Veznjak hrvatske reprezentacije stigao je 2012. iz Tottenhama i navijači ga obožavaju. Nakon prošle sezone, prekidane ozljedama, navijači Reala se nadaju da će ove godine pokazati mnogo više.

Igor Jovičević stigao je s 18 godina (1991.) u Real Madrid. Proglašavan je novim Zvonimirom Bobanom, ali teška ozljeda u reprezentativnom nastupu za mladu reprezentaciju Hrvatske protiv Ukrajine, odvela je karijeru u smjeru koji nije bio planiran.