Večeras igraju Valencia i Real Madrid, a mi smo se prisjetili zadnjih 5 njihovih okršaja

Tri utakmice završene su neodlučeno, a po jednom je pobijedila neka od momčadi

Real Madrid's midfielder Isco (R) celebrates after scoring during the Spanish league football match Real Madrid CF vs Valencia CF at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on May 9, 2015. The game ended with a draw 2-2.   / AFP / GERARD JULIEN
FOTO: AFP PHOTO/ GERARD JULIEN

U nedjelju navečer derbi 18. kola španjolske Primere odigrat će Valencia i Real Madrid. Kraljevski klub uoči tog kola za vodećom Barcelonom i drugoplasiranim Atletico Madridom zaostaje samo dva boda pa mu se pobjeda u Valenciji nameće kao imperativ.

Mi smo se uoči tog dvoboja prisjetili zadnjih pet okršaja Reala i Valencije, a oni su u tri navrata završeni neodlučenim rezultatom, a po jednom je pobijedila neka od tih momčadi.

Real – Valencia 1-1, 23. siječnja 2013.

U siječnju 2013. godine Real Madrid je s Valencijom odigrao 1-1 na svojem terenu, a to je jedina od pet zdnjih utakmica tih kolubova koja nije odigrana u prvenstvu, već u Kupu kralja. Real je poveo u 44. minuti golom Karima Benzeme, a Valencia je izjednačila nakon sedam minuta u drugom poluvremenu golom Alberta Coste. Real je te sezone i osvojio Kup.

Valencia – Real 2-3, 22. prosinca 2013.

Utakmica u prosincu 2013. godine zadnja je u kojoj je Real uspio pobijediti Valenciju. Ona je odigrana na Mestalli, Valencijinom stadionu, a pobjedu je madridski klub izborio u završnici susreta golom Jesea kojem je asistirao Luka Modrić.

https://www.youtube.com/watch?v=3My33aVId0w

Real – Valencia 2-2, 4. svibnja 2014.

Real je u svibnju 2014. godine izborio tek jedan bod u utakmici protiv Valencije na vlastitom terenu, a do njega je stigao zahvaljujući Cristianu Ronaldu u zadnjim sekundama.

Valencia – Real 2-1, 4. siječnja 2015.

Predzadnja utakmica ovih klubova pripala je Valenciji koja je na svojem terenu pobijedila 2-1. real je poveo golom Ronalda na početku utakmice, ali su u nastavku susreta domaćini preokrenuli.

https://www.youtube.com/watch?v=uLH8yqv-Ees

Real – Valencia 2-2, 9. svibnja 2015.

Posljednja utakmica Reala i Valencije odigrana je u svibnju prošle godine u Madridu i završena je podjelom bodova. Taj je put Valencia na poluvremenu vodila čak 2-0, ali je madridski klub do kraja utakmice uspio izjednačiti.