Kovačić je uvjeren da će se Inter u novoj sezoni moći nositi sa svima, pa i Juventusom

"Prošlu smo sezonu slabo odigrali, a sada smo spremni izgraditi nešto novoga", kaže Kovačić

Inter Milan's Croatian midfielder Mateo Kovacic reacts during the Italian Serie A football match Inter Milan vs Sampdoria at San Siro Stadium in Milan on October 29, 2014.  /
FOTO: AFP/AFP PHOTO

Mateo Kovačić (21) smatra da je njegov Inter spreman kvalitetom se približiti Juventusu, trenutačno najjačoj momčadi talijanskog prvenstva, ali zna da će za takav podvig potrebno biti i malo sreće.

Slabo osmo mjesto ljestvice Serie A u prošloj sezoni natjeralo je čelne ljude milanskog kluba na reorganizaciju momčadi i kupnju pojačanja. Jedan od onih koji se (učestalo) spominju u kontekstu odlaska iz kluba jest i hrvatski veznjak, no Kovačić je i dalje na San Siru, odlučan ondje i ostati.

Prošla sezona bila je slaba

“Prošlu smo sezonu slabo odigrali, a sada smo spremni izgraditi nešto novoga. Imamo dobar sastav, popriličan broj mladih igrača i nekolicinu iskusnijih. Juventus? Sa svima se možemo nositi, samo nam je potrebno i malo sreće”, kazao je Kovačić i osvrnuo se na svoju ulogu u nadolazećoj sezoni:

https://www.youtube.com/watch?v=I-HlIcfbRHk

“Uvijek sam volio igrati na poziciji ispred obrane, a istina je da sam u Inter stigao da bih bio srednišnji veznjak momčadi. Pomaknut sam malo prema naprijed, ondje me drži trener Roberto Mancini.”

Mateo Kovačić nastupio je za Interovu momčad u prošloj sezoni u 44 utakmice. Postigao je osam pogodak i pridodao im pet asistencija.