Kovačić je uvjeren da se Talijani više boje nas nego mi njih

- Bit će teško, ali spremni smo i motivirani za osvajanje sva tri boda - kaže Kovačić

18.06.2014., Manaus, Brazil - Svjetsko nogometno prvenstvo, skupina A, 2. kolo, Kamerun - Hrvatska. Mateo Kovacic, Pierre Webo. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Dio hrvatske nogometne reprezentacije započeo je pripeme za prijateljsku utakmicu protiv Gibraltara odrađujući sponzorske obveze Hrvatskog nogometnog saveza. Ispred reprezentacije s igračke strane pojavili su se Mateo Kovačić i Andrej Kramarić i okupljenima davali autograme i fotografirali se s njima.

Nakon nedjeljne utakmice protiv Gibraltara u varaždinu, hrvatsku reprezentaciju očekuje susret protiv Italije u sklopu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2016. godine. Taj će ogled biti odigran na praznom Poljudu 12. ovog mjeseca.

Nedostajat će navijači

– Bit će veliki hendikep u Splitu bez navijača, navijači su uvijek bili 12. igrač Hrvatske. Bit će teško, ali spremni smo i motivirani za osvajanje sva tri boda, kao što smo pokazali i na San Siru. Ne trebamo se bojati Italije, oni se više boje nas nego mi njih. Kvalitetni su, znaju se dobro braniti, a igrači Juventusa moraju im još odraditi finale Lige prvaka – što bi im mogla biti i prednost s obzirom da će cijelo vrijeme biti u punom pogonu – prenosi službena internetska stranica HNS-a izjavu Matea Kovačića.

– Znamo što možemo i što hoćemo. Moramo pokazati najbolje od sebe i protiv Gibraltara i protiv Italije. Drago mi je što ćemo igrati i u Varaždinu, tamo svakako moramo pobijediti, ali i čuvati se ozljeda kako bismo bili pripravni za Italiju – dodao je Interov nogometaš ustvrdivši da će reprezentacija kvalitetnim zamjenama nadomjestiti izostanak Luke Modrića i Dejana Lovrena, obojice zbog ozljeda, i Vedrana Ćorluke, koji susret propušta zbog kartona.