Legendarni Pirlo i službeno otišao iz Juventusa u američki New York City FC

Talijanska zvijezda u američki klub dolazi bez odštete

FOTO: juventus.com/screenshot

Legedarni talijanski vezni igrač Andrea Pirlo i službeno više nije igrač Juventusa, a karijeru će nastzaviti u američkom prvoligašu New York City FC-u. O njegovom odlasku u taj klub ovog ljeta, nakon što 36-godišnjem Talijanu, istekne ugovor s Juventusom, već se mnogo govorilo, a sad je cijeli posao i službeno potvrđen.

Pirlo će tako u New Yorku pojačati momčad čiji su članovi nekadašnje velike europske nogometne zvijezde Frank Lampard i David Villa.

Podsjetimo, prije nekog vremena smo pisali da je Juventusova zvijezda dogovorila osobne uvjete prelaska u New York City, klub koji se natječe u američkoj profesionalnoj nogometnoj ligi. Vijest su objavili tamošnji mediji uz dodatak da je, iako službene potvrde još uvijek nema, transfer praktički zgotovljen.

Legenda talijanskog nogometa provela je deset uspješnih godina u dresu Milana prije no što je trofejima bogatu karijeru dodatno obogatila transferom u Juventus 2011. godine.

Villa i Lampard čekaju pojačanje

Pirlo se u međuvremenu već pohvalio svojom slikom sa stadiona New York Yankeesa, a njegov sin Niccolo postavio je na svoj profil na Instagramu dres novog kluba svojeg oca.

Pirlu će odlazak u SAD biti prvo igračko iskustvo izvan Serie A. Prošle četiri sezone je proveo u Juventusu, u koji je stigao iz Milana.

“Napokon sam materijalizirao svoju dugogodišnju želju, izabrao sam New York zbog entuzijazma koji pokazuju tamošnji navijači prilikom dolazaka na utakmice”, rekao je Pirlo.