Navijačkog nasilja ima i u SAD-u, ovako izgleda tučnjava pred njujorški derbi

Navijači Red Bullsa i Cityja odradili su uvertiru tučnjavom pred kafićem

FOTO: Screenshot

Njujorški derbi nogometnih klubova u MLS-u, utakmica Red Bullsa i Cityja imala je uvertiru u vidu tučnjave navijača ispred kafića pred susret koji se dogodio u noći s nedjelje na ponedjeljak.

City igra prvu sezonu u najjačoj nogometnoj ligi SAD-a, no čini se da frakciju navijača spremnu i šakama braniti ugled kluba već imaju. Sukob njih i simpatizera starijeg kluba iz istoga grada zabilježen je kamerom, a na video-zapisu se može vidjeti kako su se izmijenjivali udarci, ali i predmeti kojima su se dvije strane gađale.

Dom umirovljenika

Što se samog susreta na Red Bull Areni tiče, pobjedu je odnijela domaća momčad koja je do 2-0 slavlja stigla pogocima Bradleyja Wright-Phillipsa i Felipea Martinsa. Za City su, među ostalima, nastupili Frank Lampard (do 86.) te Andrea Pirlo i David Villa u punoj minutaži.

Inače, da smatraju kako su Pirlo i Lampard igrači koji su svoje ‘odslužili’ vidjelo se na jednom navijačkom transparentu tijekom utakmice. Držali su ga, razumljivo, pristaše Red Bullsa i aludirali da je dvojac spremniji za Dom umirovljenika više nego za nogometni teren.