Legendarni Raul objavio je kraj karijere (i čini se da se vraća u Real Madrid)

Predsjednik Reala Florentino Perez želi vidjeti Raula ponovno u klubu

Real Madrid's Raul Gonzales celebrates after scoring his second goal and Real's fourth against Dynamo Kiev during a Group E Champions League football match at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, 26 September 2006 
 AFP PHOTO/BRU GARCIA
FOTO: AFP

Napadač nogometne momčadi New York Cosmosa Raul (38) potvrdio je u četvrtak da će se krajem sezone, a ona u Sjevernoameričkoj nogometnoj ligi završava sljedećega mjeseca, umiroviti. Ujedno, vijest znači njegov povratak u Real Madrid, klub u kojem je stekao svjetsku slavu i nogometno ime.

“Kada sam u prosincu pristupio klub rekao sam da ću procijeniti kako se osjećam pred kraj sezone i donijeti odluku hoću li i dalje igrati. Odlučio sam umiroviti se, ali ću prije toga dati sve od sebe kako bih pomogao momčadi osvojiti NASL naslov. U sljedećih ću nekoliko mjeseci odlučiti što dalje”, kazao je bivši španjolski nogometni reprezentativac koji je dres madridskog Reala, u kojem je prošao sve razine, nosio od 1994. do 2010. godine i s kojim je osvojio, među ostalim, šest prvenstvenih naslova i tri u Ligi prvaka.

Donedavno je bio i prvi strijelac kluba svih vremena dok taj rekord nije prisvojio Cristiano Ronaldo. Uz zahvale svima, Raul je poručio da odluka nije bila laka, ali smatra da je donesena pravovremeno. A možda ju pravovremenom čini i poziv predsjednika Reala Florentina Pereza koji ga želi na jednoj od funkcija u klubu, kako su objavili neki španjolski mediji.