Leicester City- Southampton 2-0: Leicester s Kramarićem na klupi do sedme pobjede u osam kola

Sedma pobjeda u zadnjih osam utakmica Leicestera

FOTO: AFP/AFP

Nogometaši Leicester Cityja s 2-0 pobijedili su Southampton i tako ostvarili svoju sedmu pobjedu u osam zadnjih utakmica u Premierligi te osvojili bitne bodove u borbi za ostanak u prvoj ligi. Hrvatski napadač u redovima pobjedničke ekipe Andrej Kramarić cijeli susret proveo je na klupi za pričuve.

Nakon ovog trijumfa Leicester ima 37 bodova i nalazi se na 15. poziciji prvenstvene tablice, a heroj u pobjedničkoj momčadi bio je alžirski napadač Riyad Mahrez koji je postigao oba pogotka za svoj tim.

Svi pogoci na utakmici postignuti su već u početnoj fazi susreta. Leicester je poveo u sedmoj minuti golom Mahreza, a isti igrač udvostručio je prednost domaćina 12 minuta kasnije.

Hull u teškoj situaciji

Jelavićev Hull City je sa 0-1 izgubio od Burnleyja, koji je već preselio u drugu ligu, a blizu tome je i Kranjčarev Queens Park Rangers, koji ima utakmicu manje, ali u nedjelju gostuje kod Manchester Cityja. Hull je na 18. mjestu i trenutno mu opstanak bježi dva boda.

Napadač Hulla Nikica Jelavić, koji se je oporavio od ozljede, ušao je u igru u 57. minuti, i dva je puta ozbiljno zaprijetio. U 68. minuti njegov udarac je blokiran, a u 70. glavom puca iznad grede.

Aston Villa je napravila veliki korak ka opstanku pobijedivši West Ham 1-0 pogotkom Toma Cleverleyja u 31. minuti, a i Sunderland je uhvatio zadnji vlak za opstanak svladavši Everton 2-0.