Atletico-Real 0-0: Real sedam utakmica zaredom bez pobjede protiv Atletica

Real je dominirao u prvom dijelu, dok je Atleticu pripala završnica

Atletico Madrid’s Croatian forward Mario Mandzukic (R) argues with Real Madrid’s defender Dani Carvajal (L) after being injured during the UEFA Champions League quarter final first leg football match Atletico de Madrid vs Real Madrid CF at the Vicente Calderon stadium in Madrid on April 14, 2015. AFP PHOTO / GERARD JULIEN
FOTO: AFP

U prvom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka Atletico Madrid i Real Madrid su na Vicente Calderonu odigrali bez pogodaka, pa će odluka o putniku u polufinale biti donesena 22. travnja na Santiago Bernabeu.

Real još uvijek bez pobjede

Repriza lanjskog finala Lige prvaka u kojem je Real nakon produžetka slavio 4-1, donijela je visoke tenzije, mnogo nervoze, ali malo nogometa. Bio je to njihov već sedmi međusobni susret ove godine i Real je još uvijek bez pobjede. Atletico je četiri puta slavio, a tri susreta su završila bez pobjednika.

Veliki dvoboj Reala i Atletica, Mandžukića i Modrića

Real je bolje otvorio utakmicu i već u trećoj minuti mogao je do vodstva, no Gareth Bale je zapucao zicer. Velšanin je izbio sam ispred Jana Oblaka, no slovenski vratar je sjajno reagirao.

https://www.youtube.com/watch?v=EJpEAbRLXs8

Bale je opasno zaprijetio i u 31. minuti udarcem s dvadesetak metara, no Oblak je zaustavio njegov udarac. Do konca poluvremena prilike za Real imali su i James Rodriguez, te naš Luka Modrić no nije bilo promjene rezultata.

Mandžukić krvave glave

Atletico je u prvom poluvremenu samo jednom ugrozio suparnička vrata, no Casillas je lakoćom obranio Griezmannov udarac. Mario Mandžukić je u prvom poluvremenu mnogo pretrčao, pomagao u obrani, no u napadu je bio nevidljiv baš kao i većina njegovih suigrača.

Hrvatski napadač je 52. minuti stradao u sudaru s Sergio Ramosom koji mu je laktom raskrvario arkadu. Ljuti Mandžukić je krvave glave napustio teren kako bi mu pomogla liječnička služba, a smirivao ga je čak i Modrić. Nakon nekoliko minuta Mandžo se vratio na travnjak. Nastavak susreta donio je mnogo nervoze, niz prekršaja i četiri žuta kartona. Nažalost, ne i golove. Modrić je za Real odigrao cijeli susret, baš kao i Mandžukić za Atletico.


ATLETICO MADRID – REAL MADRID 0-0 Stadion Vicente Calderon – 54,900 gledatelja; Sudac: Milorad Mažić (Srbija) Žuti kartoni: Mandžukić, Suarez / Ramos, Marcelo ATLETICO MADRID: Oblak – Juanfran, Miranda, Godin, Siqueira – Mario Suarez, Gabi – Arda Turan, Griezmann (od 77. Garcia), Koke (od 83. Torres) – Mandžukić REAL MADRID: Casillas – Carvajal (od 85. Arbeloa), Ramos, Varane, Marcelo – Modrić, Kroos, James – Bale, Benzema (od 75. Isco), Ronaldo

Kraj utakmice

89. minuta – Torres je pucao glavom, lopta je išla prema golu, ali je obrana blokirala udarac. Poslije toga je Casiilas zaustavio pokušaj Suareza. 87. minuta – Torres je pao u šesnaestercu nakon duela s Ramosom. Domaći traže penal, ali sudac Mažić odmahuje rukom. 83. minuta – Torres je zamijenio Kokea. 82. minuta – Mandzukic je uputio centaršut u šesnaesterac, ali je obrana reala izbila loptu. 77. minuta – Raul Garcia ušao je umjesto Griezmanna. 76. minuta – Karim Benzema je izašao, umjesto njega u igru je ušao Isco. 71. minuta – Sada je Mandžukić išao laktom na Carvajala, ali je prošao bez opomene.

69. minuta – Pokušali su Ronaldo i Bale u istoj minuti, ali su im udarci blokirani.

65. minuta – Lijep potez Ronalda na desnoj strani, ali sudac je pokazao da je Portugalac igrao rukom.

60. minuta – Atletico je opasniji nego u prvom poluvremenu, a Realov posjed lopte je pao.

58- minuta – Mandžukiću se ponovno ukazuje pomoć uz klupu.

57. minuta – Kroos je probao iz daljine. Ciljao je nisko po sredini gola, ali je Oblak siguran.

57. minuta – Gol u Torinu. Juventus je poveo protiv Monaca golom Vidala s bijele točke.

55. minuta – Mandžukić se vratio na teren, a sudac ga je odmah nagradio žutim kartonom zbog prigovaranja.

51. minuta – Mandžukić je dobio udarac u glavu. Krv mu je počela curiti niz lice zbog čega mu je pružena liječnička pomoć pored terena.

49. minuta – Turan je pucao glavom, ali lopta je otišla malo iznad gola.

46. minuta – Nema izmjena niti u jednom sastavu.

Drugo poluvrijeme

45. minuta – Završilo je prvo polovijeme. Real Madrid bio je bolja momčad. Dominirali su cijelo vrijeme te su imali nekoliko dobrih prilika koje nisu iskoristili. Najbolju priliku imao je Gareth Bale u 4. minuti, ali je Oblak sjajno reagirao što je ponovio i u 37. minuti kada je s vrha 16-erca tukao James.

43. minuta – Oblak je obrnio još jedan pokušaj Jamesa Rodrigueza. Nakon njega i Benzema se našao u velikoj prilici, ali je slabo pucao glavom s 11 metara.

40. minuta – Modrić je pucao s 20 metara. Lopta je prošla malo iznad prećke.

38. minuta – Griezmann je probao s druge strane. Pucao je s ruba kaznenog prostora prema donjem desnom kutu, ali je Casillas s lakoćom obranio pokušaj

36. Kroos je ubacio iz kornera, lopta se odbila do Jamesa. Odlično je Kolumbijac pucao s vrha 16-erca, no Oblak je opet sjajno reagirao

32. minuta – Gareth Bale je opalio s 30-ak metara, ali Jan Oblak je obranio njegov pokušaj.

29. minuta – Gosti u potpunosti kontroliraju susret. Kako protječe vrijeme lopta je sve više u njihovim nogama. Ipak za sada to nisu iskoristili.

000_DV2006537

22. minuta – Ronaldo je ponovno tukao iz slobodnog udarca. Lopta je pogodila živi zid.

21. minuta – Real u prvih 20 minuta ima posjed lopte od 64%, što dovoljno govori koja momčad dominira dosadašnjim tijekom susreta.

17. minuta – Bale je prevario Siqueiru, ali je Atleticova obrana uspjela očistiti njegov ubačaj s desne strane.

9. minuta – Mandžukić je napravio prekršaj nad Modrićem. Ronaldo je pucao iz slobodnog udarca, međutim Oblak je lagano uhvatio loptu.

000_DV2006486

4. minuta – Bale je bio u odličnoj prilici. Istrčao je sam pred vratara Atletica, ali je Oblak obranio njegov udarac.