Depay prvo ime u pobjedi Manchester Uniteda (Van Gaal dokazao da je doveo pojačanje)

Rasističko ponašanje navijača Lazija prema tamnoputim igračima Bayera. Sudac prijetio prekidom utakmice.

Manchester United's Dutch midfielder Memphis Depay (2nd L) wheels away in celebration after scoring his team's first goal during the UEFA Champions League play off football match between Manchester United and Club Brugge at Old Trafford in Manchester, north west England, on August 18, 2015. AFP PHOTO / OLI SCARFF
FOTO: AFP

U prvih pet utakmica doigravanja za ulazak u skupinu Lige prvaka, odigranih u utorak, slavili su domaćini, ali jedino je Manchester United 3-1 pobjedom nad Club Bruggeom nešto sigurniji za prolazak.

Belgijska momčad povela je na Old Traffordu Nakon autogola Michaela Carricka početkom utakmice (osma minuta), situaciju okreće raspoloženi Memphis Depay. Nizozemac ima šanse postati igrač koji zaslužuje nositi Unitedov dres s brojem ‘7’ na leđima.

Postigao je pogotke u 13- i 43. minuti, imao je još nekoliko dobrih prilika, a njegovo dugo dodavanje u sudačkoj nadoknadi utakmice završilo je na glavi Marouane Fellainija, nakon čega je belgijski reprezentativac loptu poslao u mrežu za 3-1 i nešto mirniji uzvrat sljedećeg tjedna.

Tako je Depay pokazao da je pravo pojačanje i da nizozemski trener nije pogriješio dovevši ga.

“Sretan sam što sam postigao dva pogotka i što smo pobijedili, ali sam pomalo razočaran što nisam postigao još koji pogodak iz još dvije prilike,” kazao je Depay, prvo ime utakmice.

Uzbudljivo je bilo u Rimu gdje je Lazio s 1-0 pogotkom Balde Keite u 77. minuti došao do minimalne prednosti pred Bayer Leverkusenom uoči uzvrata u Njemačkoj. Utakmicu su obilježilo rasističko skandiranje domaćih navijača upućeno tamnoputim igračima njemačkog kluba.

I prije odigrane utakmice mnogi su žalili što jedan od ovih dvaju klubova neće igrati u skupini Lige prvaka.

Isto vrijedi i za Sporting i CSKA iz Moskve. U uzbudljivoj utakmici odigranoj u Lisabonu, domaćini su slavili 2-1 pogocima Gutierreza (12.) i Slimanija (82.), dok je za goste pogodak postigao Doumbia (40.) Time se iskupio za jedanaesterac koji mu je u 27. minuti obranio golman Sportinga Rui Patricio.


 

Rezultati: Astana (Kazahstan) – Apoel (Cipar) 1-0 (Dzholchiev), BATE Borisov (Bjelorusija) – Partizan (Srbija) 1-0, Lazio (Italija) – Bayer Leverkusen (Njemačka) 1-0, Sporting (Portugal) – CSKA Moskva (Rusija) 1-1, Manchester United (Engleska) – Club Brugge (Belgija) 3-1.

GOOOL! Fellaini! Manchester United – Club Brugge 3-1! Pritiskali su domaćini oslabljene goste i u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, nakon jednog ubačaja Depayja u kazneni prostor, lopta dolazi do glave belgijskog igrača koji loptu šalje u mrežu.

Manchester United – Club Brugge 2-1 U prvoj minuti sudačke nadoknade, žuti karton dobio je i kapetan gostiju Vormer.

GOOOL! Slimani! Sporting je poveo u 82. minuti. Slimani je pogodio s ruba kaznenog prostora. Sporting – CSKA 2-1.

Lazio – Bayer (L) 1-0 Papadopoulos (Bayer) je požutio u 82. minuti. Nakon njega i domaći igrač Milinković-Savić.

Manchester United – Club Brugge 2-1 U 81. minuti požutio je kod domaćina Smalling.

Club Brugge s igračem manje! Mechele je u 80. napravio prekršaj vrijedan drugog žutog kartona i isključenja. Može li Manchester United sada i do trećeg pogotka?

GOOOL! Lazio je poveo 1-0 protiv Bayera! Strijelac je u 77. minuti Baide Keita nakon solo prodora.

GOOOL! Bate – Partizan 1-0! Domaćini su napokon u 75. minuti probili obranu oslabljenih gostiju. Nakon ubačaja Staševića iz kornera, u kaznenom prostoru beogradskog kluba najbolje je skočio Gordejčuk i doveo bjeloruski klub u vodstvo.

Manchester United – Club Brugge 2-1 Gostujući igrač Mechele dobio je žuti karton u 73. minuti.

Sporting – CSKA 1-1 Nastavlja se ‘žutilo’ u Lisabonu. U 61. minuti kod gostiju je opomenu dobio M. Fernandes.

Sporting – CSKA 1-1 U 57. minuti i Islam Slimani je zaradio žuti karton kod domaćina.

Manchester United – Club Brugge 2-1 I prvu javnu opomenu za engkleski klub zaradio je Darmian u 50. minuti zbog prekršaja.

Lazio -Bayer (L) 0-0 U 48. minuti požutio je domaći igrač Mauricio.

Sporting – CSKA 1-1 U drugoj minuti nastavka, prvi žuti karton kod domaćina dobio je J. Pereira

Počelo je drugo poluvrijeme!

Završena su prva poluvremena: Manchester United – Club Brugge 2-1, Lazio – Bayer (L) 0-0, BATE – Partizan 0-0, Sporting – CSKA 1-1.

Isključenje u Bjelorusiji! Igrač Partizana Marko Jevtović dobio je drugi žuti karton u prvoj minuti sudačke nadoknade i BATE Borisov u drugo poluvrijeme ulazi s igračem više.

BATE – Partizan 0-0 Žuti karton dobio je domaći igrač Gordejčuk u 44. minuti.

Manchester United – Club Brugge 2:1! Memphis Depay je čini se pravo pojačanje engleskog kluba. U 42. minuti donio je vodstvo domaćinima.

https://www.youtube.com/watch?v=06ANmcqqJKo

Sporting – CSKA 1-1! Doumbia se iskupio za obranjeni mu jedanaesterac. U 40. minuti postigao je pogodak za izjednačenje.

Lazio – Bayer (L) 0-0 Nervozni su gostujući igrači. U 31. minuti žuti je karton dobio i Bernd Leno, a u 36. i Wendell. Wendell je sigurno nervozan zbog rasističkog skandiranja navijača Lazija. Sudac prijeti prekidom utakmice ako ne prestane hukanje tamnoputim igračima gostiju.

Sporting – CSKA 1-0 Zbog naguravanja požutio je i Wernbloom (CSKA) u 28. minuti.

Promašaj! Seydou Doumbia je izveo kazneni udarac, ali je Rui Patricio obranio! Ostaje 1-0 za domaćine.

https://www.youtube.com/watch?v=NhZSis6KADw

Sporting – CSKA 1-0 U 27. minuti jedanaesterac za goste, Jefferson je dobio žuti karton.

Manchester United – Club Brugge 1-1 Prvi žuti karton dobio je u 25. minuti gostujući igrač Boli Bolingoli-Mbombo

Sporting – CSKA 1-0 Gutierrez, strijelac jedinog pogotka u dosadašnjem dijelu, prvi je igrač sa žutim kartonom na utakmici (23. minuta).

BATE – Partizan 0-0 Marko jevtović (Partizan) je u 21. minuti dobio žuti karton zbog grubog starta.

Lazio – Bayer (L) 0-0 Stefan Kiessling je dobio žuti karton kod gostiju u 20. minuti.

Manchester United – Club Brugge 1-1 U 13. minuti Memphis Depay je postigao pogodak za domaćine i smirio navijače Uniteda. Asistencijom se iskupio Michael Carrick. To je prvi pogodak Nizozemca za United, ali i prvi pogodak ovog engleskog kluba u Ligi prvaka nakon 496 dana.

Sporting – CSKA 1-0 U 12. minuti lisabonski klub je došao u vodstvo pogotkom Teofila Gutierreza.

Manchester United – Club Brugge 0-1! Carrick je u osmoj minuti autogolom doveo u vodstvo belgijski klub. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca u kazneni prostor domaćina, Carriuck je nesretno poslao loptu iza svog vratara Romera.

https://www.youtube.com/watch?v=OVjps3Kza1E

Manchester United je protiv Club Bruggea krenuo sa sastavom (4-2-3-1): Romero – Darmian, Smalling, Blind, Shaw – Carrick, Schneiderlin – Mata, Januzaj, Depay – Rooney

Počele su utakmice.