Wayne Rooney odveo Manchester United u Ligu prvaka, Partizan ispao

Bjeloruski BATE izbacio Partizan koji je u uzvratu upisao Pirovu pobjedu

Manchester United's Wayne Rooney (R) controls the ball next to Club Brugge's Claudemir during the UEFA Champions League playoff football match between Club Brugge and Manchester United at Jan Breydel Stadium in Bruges, August 26, 2015. AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND
FOTO: AFP

U srijedu navečer odigrano je i preiostalih pet uzvratnih utakmica doigravanja Lige prvaka nakon kojih je poznato da su se u to natjecanje plasirali i Manchester United, moskovski CSKA, Bayer Leverkusen, BATE i kazahstanska Astana.

Senzacija Kazahstanaca

Najveće iznenađenja plasman je kazahstanske Astane u Ligu prvaka, a ona je u doigravanju izbacila ciparski APOEL. Nakon što su kazahstanci slavili u prvoj utakmici na svojem terenu s 1-0, na gostovanju su odigrali 1-1 i došli do najelitnijeg svjetskog klupskog natjecanja.

Bjeloruski BATE je u doigravanju Lige prvaka izbacio srpski Partizan. Nakon što je srpski prvak poražen 1-0 u prvom susretu u gopstima, u Beogradu je pobijedio 2-1, ali je u Ligu prvaka ipak prošao BATE zahvaljujući golu u gostima.

U to natjecanje plasirao se i njemački Bayer Leverkusen nakon uvjerljive pobjede 3-0 nad talijanskim Lazijem. U prvoj utakmici Talijani su pobijedili 1-0, ali u uzvratu nisu imali izgleda protiv raspoloženog Bayera na čijoj je klupi cijeli susret bio hrvatski vratar Dario Krešić.

Uvjerljivi United

Manchester United je u uzvratnom dvoboju posljednje runde kvalifikacija na gostovanju deklasirao Club Brugge 4-0 nakon što je u prvom susretu pobijedio 3-1. Junak utakmice bio je trostruki strijelac Wayne Rooney (20, 49, 56), a pogodak za ‘Crvene vragove’ zabio je je Ander Herrera (63).

CSKA je u Moskvi gubio na poluvremenu od Sportinga 0-1 i bio na pragu ispadanja, jer su Portugalci u prvom dvoboju slavili 2-1. No Rusi su u nastavku odigrali sjajno, zabili tri gola i izborili Ligu prvaka. Sporting je poveo u 36. minuti golom Gutierreza, no u nastavku je Doumbia (50, 73) postigao dva gola i izjednačio rezultat iz prve utakmice, a potom je Musa u 85. minuti zabio za prolaz CSKA.