Livajino slavlje zbog prvog pogotka za Empoli pokvario Kalinić s dva za Fiorentinu

Inter je sam na vrhu, a Brozović je zabio u 4-0 pobjedi protiv Frosinonea

Empoli's forward from Croatia Marko Livaja celebrates after scoring during the Italian Serie A football match Fiorentina vs Empoli at the Artemio Franchi Stadium on November 22, 2015 in Florence.   AFP PHOTO / FILIPPO MONTEFORTE / AFP / FILIPPO MONTEFORTE
FOTO: AFP

U talijanskoj nogometnoj Serie A odigrano je trinaesto kolo, a momčad Fiorentine, do ovog kola vodeća s milanskom Interom, osvojila je samo bod protiv Empolija (2-2).

U ovoj utakmici tri pogotka postigli su hrvatski igrači. Marko Livaja doveo je Empoli u vodstvo u 18. minuti i to mu je bio prvi pogodak otkako igra u ovom klubu. Marcel Büchel povećao je vodstvo u 27. minuti.

Rebić igrao prvo, Kalinić drugo poluvrijeme

U nastavku utakmice je Fiorentina, za koju je započeo Ante Rebić, uspjela doći do boda. Rebić je zamijenjen na poluvremenu, a ušao je Nikola Kalinić koji je postigao dva pogotka, u 56. i 61. minuti za bod kluba iz Firenze.

Inter je preuzeo vodstvo pobijedivši 4-0 Frosinone. Ivan Perišić je ušao u 86. minuti, a Marcelo Brozović u 88. Brozović je u drugoj minuti sudačke nadoknade zabio četvrti pogodak za Inter.

Rezultati: Verona – Napoli 0-2, Atalanta – Torino 0-1, Carpi – Chievo 1-2, Fiorentina – Empoli 2-2, Genoa – Sassuolo (Vrsaljko igrao cijelu utakmicu) 2-1, Lazio – Palermo 1-1, Udinese – Sampdoria 1-0, Inter – Frosinone 4-0.

Poredak: Inter 30, Napoli 28, Fiorentina 28, Roma 27, Sassuolo 22…