Lukaku je opet zabio gol i još jednom pokazao Mourinhu koliko je pogriješio

Everton ipak nije uspio doći do pobjede u 16. kolu Premeie lige

FOTO: AFP

Žalit će još neko vrijeme trener Chelseaja Jose Mourinho zbog odluke o prodaji belgijskog napadača Romeua Lukaku bez da mu je ikada pružio priliku.

Naime, Evertonov nogometaš zabio je vodeći pogodak protiv Norwichem u prvoj utakmici 16. kola Premier lige. To mu je bio 12 prvenstveni gol ove sezone, a samo je Leicesterov Jamie Vardy zabio više (14). Lukaku je, također, zabio u šest uzastopnih prvenstvenih utakmica, i toliko mu nedostaje da bi srušio rekord kojeg je prije par tjedana postavio upravo Vardy.

Samo Agüero ispred njega

Podaci govore i to da je od sezone 2012/13 jedino Sergio Agüero zabio više golova od njega u Premier ligi (54-62). Prema tome, ovo je još jedan dokaz da je Portugalac pogriješio u svojoj procjeni, pogotovo ako se u obzir uzme neučinkovitost njegovh napadača ove sezone.

Međutim, Everton ipak na kraju nije stigao do pobjede. Irac Wesley Hoolahan izjednačio je u 47. minuti utakmice tako da je Everton u to bio treći uzastopni remi te su sada šesti na tablici, a pitanje je hoće li tu ostati nakon kraja kola. Norwich je s druge straen 16. te je dva mjesta iznad zone ispadanja.