Više stotina huligana dviju frakcija BBB-a potuklo se prije utakmice u Luksemburgu, policija uhitila njih 20

Tučnjava je počela oko 19h, sat vremena prije susreta Fole Esch i Dinama

FOTO: YouTube

Dvije frakcije Bad Blue Boysa, navijačke skupine Dinama, sukobile su se u Luksemburgu, gdje je zagrebački klub igrao uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv tamošnje Fole Esch, javlja Luxemburger Wort. Kako piše taj medij, 20 navijača zagrebačkog kluba uhićeno je nakon navedenih sukoba.

Tučnjava prije utakmice

Tučnjava je počela oko 19 sati, jedan sat prije utakmice, a u njoj je sudjelovalo čak nekoliko stotina navijača. Uz goloruki fizički obračun, navodno su se navijači i gađali bocama, a u izgredu je oštećeno jedno vozilo hrvatskih registracijskih tablica.

Luksemburška policija je bila spremna na potencijalne izgrede te je uspjela spriječiti tragediju, a mediji u toj zemlji naglašavaju da su Dinamovi navijači poznati po svojoj agresivnosti.

Dinamo pobijedio

Što se sportskog dijela tiče, Dinamovi nogometaši slavili su u susretu u Luksemburgu i s uvjerljivih 3-0 se plasirali u treće pretkolo Lige prvaka.

https://www.youtube.com/watch?t=51&v=t8zOhbPQtrw

Tučnjava navijača Dinama dogodila se dan prije odluke Uefe o kazni za Hrvatsku zbog slučaja kukastog križa na travnjaku stadiona u Poljudu.