Iz Moldea poručuju da prodaja ulaznica ide jako loše (zbog straha od BBB-a)

Karte za utakmicu se mogu kupiti samo preko interneta

FOTO: screenshot/youtube

Tribine na uzvratnoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka između Moldea i zagrebačkog Dinama u Norveškoj mogle bi biti poluprazne, a glavni razlog za to je strah Norvežana od sukobljenih frakcija Bad Blue Boysa. Iako se ulaznice prodaju po samo 150 kruna, što je oko 120 kuna, kupljeno ih je tek pet tisuća, a očekuje se da će do početka susreta klub prodati još dvije tisuće. Stoga iz Moldea očekuju postjetu od oko sedam tisuća gledatelja na stadionu Aker koji prima oko 11 tisuća.

Službenik Moldea odgovoran za prodaju ulaznica Lars Outzen je rekao: “Postoje dvije skupine navijača Dinama, a jednu klub ne želi na stadionu. Time želimo smanjiti mogućnost nereda”.

Sigurnosni rizik

Karte za utakmicu se mogu kupiti samo preko interneta. “Tako želimo smanjiti rizik od neželjenih događaja. Ručna transakcija je sigurnosni rizik”, smatra Outzen.

O procjeni posjećenosti Outzen je poručio: “Karte su gotovo besplatne, trebalo bi doći oko sedam tisuća navijača”. Za kraj je za nrk.no prokomentirao izglede svojeg kluba koji je u prvoj utakmici odigrao 1-1 i ima dobre izglede za prolaz.

“Imamo jako dobru početnu poziciju u ovoj borbi”, završio je.

Podsjetimo, dvije frakcije Bad Blue Boysa, navijačke skupine Dinama, sukobile su se u Luksemburgu, gdje je zagrebački klub igrao uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv tamošnje Fole Esch, javlja Luxemburger Wort. Kako piše taj medij, 20 navijača zagrebačkog kluba uhićeno je nakon navedenih sukoba.

Tučnjava prije utakmice

Tučnjava je počela oko 19 sati, jedan sat prije utakmice, a u njoj je sudjelovalo čak nekoliko stotina navijača. Uz goloruki fizički obračun, navodno su se navijači i gađali bocama, a u izgredu je oštećeno jedno vozilo hrvatskih registracijskih tablica.

Luksemburška policija je bila spremna na potencijalne izgrede te je uspjela spriječiti tragediju, a mediji u toj zemlji naglašavaju da su Dinamovi navijači poznati po svojoj agresivnosti.

Dinamo pobijedio

Što se sportskog dijela tiče, Dinamovi nogometaši slavili su u susretu u Luksemburgu i s uvjerljivih 3-0 se plasirali u treće pretkolo Lige prvaka.

https://www.youtube.com/watch?t=51&v=t8zOhbPQtrw

Tučnjava navijača Dinama dogodila se dan prije odluke Uefe o kazni za Hrvatsku zbog slučaja kukastog križa na travnjaku stadiona u Poljudu.