Mali rezime jučerašnjeg katastrofalnog dana za hrvatske sportaše u Riju

Košarkaši su izgubili od Srbije, a Rukometaši od Poljske

FOTO: Twitter

Jučerašnji dan za naše sportaše na Olimpijskim igrama u Riju bio je, dakle, debakl. Prvo je košarkaška reprezentacija u četvrtfinalnoj utakmici izgubila protiv Srbije sa 83-86.

Hrvatski košarkaški izbornik Aco Petrović nakon poraza je rekao kako su odluke sudaca u zadnjih 30 sekundi odlučile tko će pobijediti. “Presudio je taj početak treće četvrtine, tih prvih pet minuta u koje smo ušli bez playmakera jer je Ukić bio s tri osobne pogreške. Jednostavno dogodilo se da Bilan mora prenositi loptu i uslijedile su pogreške. Sve ostalo je povijest”, rekao je Petrović.

https://twitter.com/Efawcett7/status/766098433065230336

Poraz rukometaša

Zatim su i rukometaši poraženi od poljskih sa 30-27. Odgovornost za poraz prihvatio je izbornik Željko Babić. “Odgovornost za ovaj poraz je isključivo moja, nešto nisam napravio kako treba, a mislim da se radi isključivo u psihološkoj pripremi igrača”, rekao je Babić za HTV. Detaljnu analizu Telegramovog kolumnista Mihovila Topića možete pročitati ovdje.

“Taktička priprema nije bila upitna, ali mentalno sam negdje pogriješio. Nismo bili opušteni, bili smo spori kao blato, sporih i predvidljivih kretnji, a tu je moja krivnja kao izbornika. Bili smo favoriti u ovoj utakmici, bili smo u odličnoj formi koja ne može nestati za dan i pol.

Zaninović ostala bez prilike za broncu

Jednostavno, nisam ih uspio opustiti za ovo četvrtfinale, možda sam se ja trebao više smijati, sada stvarno ne znam.” Ključni trenutak dogodio se u 28. minuti drugog poluvremena kada su Poljaci ostvarili prednost koju su zadržali do kraja utakmice.

Uspjeh nije polučila ni Lucija Zaninović, hrvatska reprezentativka u taekwondou u kategoriji do 49 kilograma, koja se nije uspjela plasirati u polufinale Olimpijskih igara. Od Zaninović je bila bolja Francuskinja Yasmine Aziez sa 4-3. S obzirom na to da se Aziez nije plasirala u finale, Zaninović je izgubila priliku da se u repasažu bori za bronačno odličje.