Mamić najavio Schieldenfeldov povratak pa komentirao priče o Spahiću

Trenr Dinama prokomentirao je tešku situaciju u splitskom Hajduku

15.04.2015., Zagreb – Konferencija za medije u GNK Dinamo povodom potisivanja ugovora s mladim igracem Antom Coricem. Zoran Mamic Photo: Petar Glebov/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Trener Dinama Zoran Mamić progovorio je na konferencije za medije o mogućim dolascima Gordona Schieldenfelda i Emira Spahića, ali je prokomentirao i situaciju u Hajduku.

– Obojica su sigurno kvalitetni igrači. Spahić je ipak nešto dalja priča, a Šifo realnija opcija. Pričao sam s njim nekoliko puta, prokomentirao kako ja vidim nogomet i kod mene je više postojao strah zbog statusa povratnika u Dinamo gdje većina takvih igrača puno košta klub, a na koncu ipak ne donesu željeni pomak u kvalitetu – izjavio je Mamić pa je nastavio.

Skeptičan prema povratnicima

– Zato sam u početku bio skeptičan. Međutim u razgovoru s njim sam dobio potvrdu njegove ambicije, goleme želje i sportskih motiva koje ima tako da sam siguran da to kod njega, ako dođe do dogovora, neće biti problem – rekao je Mamić pa je upitan o postupku Emira Spahića.

– Ne usuđujem se odavde komentirati njegove postupke i navodne incidente jer ne znam pozadinu. To bi bilo neozbiljno. Radi se o sjajnom igraču, znam što u Leverkusenu u sportskom sektoru misle o njemu i koliko su ga htjeli zadržati, ali ne odlučuju oni nego vlasnik odnosno tvornica. Naravno, njihova odluka se isto može razumjeti – poručio je Mamić pa se za kraj osvrnuo i na situaciju u Hajduku.

– Neću komentirati jer je teško izvana pričati. Žao mi je, volio bih da su na nivou Dinama i Rijeke, da igramo često ovakve utakmice kao što smo sada igrali protiv Rijeke jer bi nam svima bilo bolje i bili bi jači – rekao je trener Modrih.