Kek uoči Dinama kaže da Rijeka u Maksimiru ima problema i da je to stvar psihe

Zoran Mamić je ranije rekao kako smatra da su gosti favoriti, i to apsolutni

26.07.2015., Zagreb - MAXtv Prva HNL, 3. kolo, NK Zagreb - HNK Rijeka.Matjaz Kek  .Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

U subotu u 21 sat na rasporedu je derbi između Dinama i Rijeke, a povodom tog trener Matjaž Kek održao je konferencjiu za novinare koju je otvorio čestitajući svojim sljedećim protivnicima i Hajduku na uspjesima u Europi.

“Što se tiče utakmice u Maksimiru znamo što nam je činiti. Dobro nam je došla pobjeda protiv Lokomotive u jednoj pozitivnoj nogometnoj atmosferi. Ako smo pametni iz toga ćemo uzeti dobro i popraviti ono što ne valja. Dinamo je u sedam minuta protiv Moldea pokazao veliku kvalitetu. Ako im uđeš u mlin možeš imati velikih problema, to smo zapamtili”, rekao je Kek. Ove dvije momčadi posljednji su dvoboj odigrali u zadnjem kolu lanjskog prvenstva i to na Maksimiru. Bilo je 4-0 za Dinamo.

“Posljednji ogled u Maksimiru nije donio ništa dobro. Bilo je utakmica u mom mandatu u kojima smo pobijedili Dinamo. Ne zaboravljamo teške poraze. Ako nema samopouzdanja i hrabrosti, Dinamo je kvalitetna ekipa koja zna to kazniti. Ima načina kako se oduprijeti. Mora im se oduzeti prostor”, poručuje Kek.

Pet godina bez pobjede

“Nisam sklon tome da nešto mijenjamo, ipak postoje određene automatizacije u našoj igri. Moramo u onome što je dobro u našoj igri tražiti rješenja za Dinamo. Imali smo u utakmicama u Maksimiru problem u agresiji i duelu, to je stvar psihe, odlučnosti i inata. Respektiramo Dinamo, ali želimo pozitivan rezultat. Trebamo se svi braniti i svi napadati. To smo već radili i tome težili. Najbolje je šutiti i raditi, te biti skroman. Vidjeli smo da stvari idu na bolje. Čekaju nas utakmice u kojima će se vidjeti naša trenutna vrijednost”, završio je trener Rijeke, koja je posljednji put slavila na Maksimiru u sezoni 2010./2011. Utakmica je završila 2:1. poslije toga Rijeka je izgubila šest poraza.

Mamiću Rijeka favorit

Trener Dinama Zoran Mamić također je najavio sutrašnji derbi.

“Igramo protiv najvećeg rivala po kvaliteti, a s obzirom na situaciju kod nas i njih oni su apsolutni favoriti. Igraju odličan nogomet, najbolji u Hrvatskoj, a mi nismo dobri i oni imaju ulogu favorita u Maksimiru”, rekao je Mamić pa je nastavio.

“Primili su dosta golova jer igraju dosta ofenzivno, napadaju s puno igrača u završnici, a samo nesreća im je poremetila planove. Po meni, trenutno igraju najbolji nogomet u zadnjih godinu – godinu i pol dana. Kažem, igramo derbi, protiv tako kvalitetne momčadi kao što je Rijeka i bilo bi suludo razmišljati o nečemu drugome”, dodao je trener DInama.

“Je li možda pretjerano reći da je Rijeka favorit na Maksimiru? Realno je takvo stanje… Svi vi u medijima tako pišete i komentirate već danima. Od stručnjaka i nestručnjaka pa onda treba respektirati većinu i njihovo mišljenje”, poručio je Mamić te je potvrdio da se pau Machado vraća u momčad i da će konkururati za utakmicu.