Manchester City potvrdio kupnju najboljeg braniča španjolske lige

Vrijednost transfera nije objavljena, ali vjeruje se da iznosi 45 milijuna eura

Chile's forward Eduardo Vargas (R) vies for the ball with Argentina's defender Nicolas Otamendi during their 2015 Copa America final football match, in Santiago, Chile, on July 4, 2015. AFP PHOTO / JUAN MABROMATA
FOTO: AFP

Putem službenih klupskih kanala Manchester City potvrdio je potpis petogodišnje suradnje sa centralnim braničem argentinske nogometne reprezentacije Nicolasom Otamendijem.

Igrama za Valenciju u prošloj sezoni 27-godišnjak zaslužio je mjesto u idealnoj postavi španjolske lige, ali i transfer u novi klub u kojem će nositi broj 30 na dresu.

“Došao sam dati sve od sebe, boriti se za Manchester City u svakoj utakmici i tako pomoći klubu u utrci za naslovimai trofejima. To je ono što je važno”, kazao je po dolasku u klub Otamendi kojega raširenih ruku dočekuje trener Manuel Pellegrini:

Rekorder španjolske lige

“Stiže igrač koji dodaje kvalitetu u momčad i oduševljen sam time. U prošloj je sezoni bio najbolji obrambeni igrač španjolske lige, a sada stiže u ligu u kojoj ima sve potrebno za uspjeh. Jak je, moćan u duelima i tehnički sjajan. Sigurno će biti igrač kojega će naša publika obožavati gledati.

https://www.youtube.com/watch?v=w6WScpeCAik

U prošloj sezoni Otamendi je sakupio 406 obrambenih reakcija (krađa lopte, čišćenje, blokovi) za svoju momčad, više od ijednog drugog igrača u španjolskom prvenstvu. Postigao je i šest golova, također najviše u konkurenciji braniča La Lige.

Vrijednost transfera nije službeno objavljena, ali se vjeruje da je prelazak igrača realiziran bankovnim jamstvima u visini od 45 milijuna eura.