Zbog ove dvije stvari svi navijaju da Leicester osvoji englesko prvenstvo

Sastavljeni su većinom od igrača koji došli iz niželigaša

Leicester City's English striker Jamie Vardy (2nd R) celebrates after scoring the opening goal during the English Premier League football match between Leicester City and Sunderland at King Power Stadium in Leicester, central England on August 8, 2015. AFP PHOTO / BEN STANSALL

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
FOTO: AFP

Leicesterova pobjeda nad nad bogatim Manchester Cityjem i to na njihovom Etihadu djelovala je prilično iznenađujuće, unatoč činjenici da su vodeća momčad prvenstva.

Ona je još posebnija ako se u obzir uzme da je Leicester lani u ovo vrijeme bio posljednji na tablici te se borio za ostanak u ligi, kao i činjenica da je klub početnih 11 iz subotnjeg susreta doveo za nevjerojatno malih 22,25 milijuna funti, koliko je izračunao BBC.

Ispred Tottenhama i Cityja

Momčad Claudija Ranierija poslije 24 odigrana kola na prvom je mjestu s 53 boda, pet više od drugoplasiranog Tottenhama. Prije točno godinu dana Leicester je imao samo 17 bodova, jedan više nego što sada ima Aston Villa. No na kraju su imali fantastičan niz te su uspjeli skupiti 41 bod pa su završili prvenstvo na 14.mjestu.

Vrijede manje od Otamendija

Ona druga brojka se možda čini još zanimljivijom. Leicester je na igrače iz prve momčadi potrošio ukupno 22,25 milijuna funti. Najboji strijelac lige Jamie Vardy došao je za milijun funti iz niželigaša Fleetwooda, dok je za junaka subotnjeg derbija Riyada Mahreza izdvojeno, kako se sada pokazalo, mizernih 400 tisuća funti. Također, skoro pola igrača iz prve momčadi došlo je u klub iz engleskih niželigaša.

Koliko je zapravo velik njihov uspjeh govori i podatak da je petoplasirani Manchester United ljetos samo na Memphisa Depaya izdvojio 24,6 milijuna, a Nizozemac većinu vremena provodi na klupi. Također Chelsea je Pedra platio 21,4 milijuna, Manchestre City je za braniča Otamendija dao 28,4 milijuna. Koliko je tek plaćeno za Anthonyja Martiala, Kevina de Bruynea, Raheema Sterlinga…a momčadi koje su ih kupovale nalaze se ispod kluba koji je lani u ovo vrijeme bio na posljednjem mjestu.