Manchester United ipak je prošao dalje, a ovdje pogledajte tko je još izborio nastavak natjecanja u Europskoj ligi

Prve utakmice osmine finala na rasporedu su 10. ožujka, a uzvrati će se igrati 17.

Manchester United's English striker Marcus Rashford celebrates scoring his team's second goal during the UEFA Europa League round of 32, second leg football match between Manchester United and and FC Midtjylland at Old Trafford in Manchester, north west England, on February 25, 2016. 
 / AFP / OLI SCARFF
FOTO: AFP

Završene su uzvratne utakmice šesnaestine finala Europske lige i sad se poznaju svi putnici u osminu finala ovog drugog po jačini klupskog europskog nogometnog natjecanja.

Plasman u osminu finala izborili su Anderlecht nakon velike drame u Pireju, Athletic Bilbao, Valencia, Liverpool, Bayer Leverkusen, Lazio, Braga, Fenerbahče, Šahtar, Sparta Prag, Borussia Dortmund, Manchester United, Sevilla, Villareal i Tottenham.

Ždrijeb osmine finala petak u Nyonu

Prve utakmice osmine finala na rasporedu su 10. ožujka, a uzvrati će se igrati 17. ožujka. Ždrijeb osmine finala ovog natjecanja održat će se u petak, 26. veljače u Nyonu.

U uzvratnom susretu 16-ine finala Europske lige Tottenham je u Londonu pobijedio Fiorentinu 3:0 izborivši nastavak natjecanja nakon što je prva utakmica završila 1:1.

Golove za ‘Spurse’ zabili su Ryan Mason (25), Erik Lamela (63) i Gonzalo Rodriguez (82-autogol). Nikola Kalinić je igrao cijeli susret za ‘viole’, dok je Milan Badelj zamijenjen u 82. minuti.

Napoli i Villarreal su odigrali 1:1 čime je španjolski sastav obranio pobjedu 1:0 iz prve utakmice. Napoli je vodio od 17. minute golom Mareka Hamšika i imao niz sjajnih prilika za drugi pogodak, no gosti su izjednačili u 59. minuti golom Pine. Ivan Strinić je igrao za Napoli do 64. minute.

Borussia bolja od Porta

Borussia Dortmund je na gostovanju pobijedila Porto 1:0 nakon što je u prvom dvoboju slavila 2:0. Pogodak odluke zabio je Pierre-Emerick Aubameyang (23).

Manchester United je nakon poraza u prvom susretu (1:2) u uzvratu pobijedio Midtjylland 5:1. Danci su poveli u 28. minuti golom Sista, no United je četiri minute kasnije izjednačio i to nakon autogola Nikolaja Bodurova.

‘Crveni vragovi’ su mogli preokrenuti rezultat u 43. minuti, no Juan Mata je promašio jedanaesterac. Ipak, u 63. minuti je Marcus Rashford zabio za 2:1 Uniteda poravnavši rezultat iz prve utakmice.

https://www.youtube.com/watch?v=UWa3PbeDBkI

Rashford se pretvorio u junaka kada je u 75. minuti zabio za 3:1. Ander Herrera je u 89. minuti potvrdio prolaz Uniteda, za 5:1 je zabio Depay u sudačkoj nadoknadi.

Rezultati uzvratnih utakmica šesnaestine finala Europske lige (klubovi označeni zvjedicom su prošli):

*Braga – Sion 2:2 – prva utakmica 2:1
Lokomotiva Moskva – *Fenerbahče Istanbul 1:1 – 0:2

*Lazio Rim – Galatasaray Istanbul 3:1 – 1:1

*Athletic Bilbao – Olympique Marseille 1:1 – 1:0

Schalke – *Šahtar Donjeck 0:3 – 0:0

Rapid Beč – *Valencia 0:4 – 0:6

Krasnodar – *Sparta Prag 0:3 – 0:1

*Liverpool – Augsburg 1:0 – 0:0

*Bayer Leverkusen – Sporting Lisabon 3:1 – 1:0

Napoli – Villarreal* 1:1 – 0:1
Molde – Sevilla* 1:0 – 0:3

Manchester United* – Midtjylland 5:1 – 1:2

Porto – Borussia Dortmund* 0:1 – 0:2

*Tottenham Hotspur – Fiorentina 3:0 – 1:1

*Basel – St. Etienne 2:1 – 2:3