Manchester United je protiv Chelseaja (0-0) igrao napadački, ali već šest kola ne zna za pobjedu

Osam utakmica u svim natjecanjima United navijači Uniteda nisu se veselili pobjedi

Manchester United's English striker Wayne Rooney stretches to try to control the ball during the English Premier League football match between Manchester United and Chelsea at Old Trafford in Manchester, north west England, on December 28, 2015. AFP PHOTO / OLI SCARFF

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / AFP / OLI SCARFF
FOTO: AFP

U derbiju 19. kola Premier lige Manchester United i Chelsea odigrali su na Old Traffordu 0-0. Menadžer Uniteda Louis van Gaal nakon dugo vremena postavio je momčad koja je odigrala napadački, ali pitanje je hoće li to biti dovoljno za njegov ostanak.

Domaćini su imali 12 udaraca na vrata londonskog kluba, što je mnogo više od prosjeka ove sezone (7,5), pogodili su dva puta vratnicu i gredu, ali pogodak nisu postigli. Wayne Rooney imao je nekoliko odličnih prilika, ali nije savladao vratara Thibaulta Courtoisa.

Velika serija bez pobjede

Van Gaalova momčad sada je šest uzastopnih ligaških utakmica bez pobjede (tri poraza i tri remija), odnosno osam uzastopnih utakmica bez pobjede u svim natjecanjima (po četiri remija i poraza).

Nizozemski stručnjak opet je postavio igru kojom su njegovi igrači dominirali na terenu (61-39 posto omjer posjeda lopte), ali nesnalaženje u završnici im je donijelo samo bod.

De Gea spašavao domaće

Gosti iz Londona su imali nekoliko odličnih prilika za pogodak, ali je David De Gea odlično branio, a u jednoj situaciji nemanja Matić (Chelsea) se nije snašao ispred španjolskog vratara kao što se Rooney nije snašao ispred Courtoisa.

“Borit ćemo se do kraja, sada su teška vremena za nas, ali vratit ćemo se,” kazao je nakon utakmice Rooney.