Manchester United je sinoć ispao iz Lige prvaka, a ova obrana njegovog golmana Davida de Gee obilazi svijet

Engleski velikan u zadnjem kolu Lige prvaka izgubio je od njemačkog Wolfsburga

FOTO: screenshot/youtube

Svijet je sinoć svjedočio debaklu slavnog engleskog kluba. Wolfsburg je pobijedio Manchester United 3:2 i tako izbacio Crvene vragove iz Lige prvaka.

United je poveo u 10. minuti golom Anthonyja Martiala, no Vukovi su vrlo brzo okrenuli rezultat golovima Nalda (14) i Vierinhe (29). Domaći navijači tada su bili u transu i dalo se naslutiti da će ovo biti utakmica koju će Wolfsburg još dugo pamtiti.

Tračak nade Crvenim vragovima donio je autogol Joshue Guilavoguija u 82. minuti, no radost engleskog sastava kratko je trajala jer je Naldo u 84. minuti doveo domaćine u novo vodstvo koje je na kraju bilo i konačno.

Intervencija koja je pokazala njegovu kvalitetu

Manchester nije uspio spasiti niti jedan od najboljih svjetskih vratara, Španjolac David de Gea čija jedna intervencija pokazuje sav potencijal i kvalitetu koju ovaj sjajni vatar posjeduje.

Naime, pri rezultatu 2:1 za Vukove u 64. minuti, domaći sastav je imao napad i povukao je kontru.

Prvo krivo procijenio, pa akrobatski obranio

Jedna duga lopta došla je do Schurrlea koji je bio u naletu. De Gea je vidio da je Nijemac u opasnoj zoni po United te je istrčao na loptu, ali kako je krivo procijenio situaciju odlučio se brzo vratiti na gol.

Schurrle se okrenuo, gurnuo si u for nekoliko metara, vidio prazna vrata i iz okreta htio iznenaditi Španjolca koji je akrobatski sjajno desnom rukom zaustavio njegov udarac.