Mandžukić i Morata zabili u velikom preokretu Juventusa protiv Cityja

City je poveo autogolom Giorgia Chiellinija u 57. minuti

(L-R) Juventus' goalkeeper from Italy Gianluigi Buffon, Juventus' defender from Italy Leonardo Bonucci, Juventus' defender from Italy Giorgio Chiellini and Juventus' defender from Italy Andrea Barzagli celebrate after winning a UEFA Champions League group stage football match between Manchester City and Juventus at the Etihad stadium in Manchester, north-west England on September 15, 2015.   AFP PHOTO / PAUL ELLIS
FOTO: AFP

U jednom od najzanimljivijih susreta večeri Juventus je u skupini D na gostovanju pobijedio Manchester City 2-1 uz pogodak hrvatskog napadača Marija Mandžukića. City je poveo autogolom Giorgia Chiellinija u 57. minuti, no ‘Stara dama’ je u nastavku susreta okrenula rezultat. Mandžukić je u prvih 45 minuta bio neprimjetan i neopasan, no u 72. minuti je sjajno reagirao na Pogbinu asistenciju izjednačivši na 1-1. Osam minuta prije kraja susreta Morata je sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora donio pobjedu europskom doprvaku.

https://www.dailymotion.com/video/x370m6g_all-goals-and-highlights-hd-manchester-city-1-2-juventus-15-09-2015-hd_sport

Sevilla bolja od Borussije M.

U drugom susretu iz skupine D Sevilla je deklasirala Borussiju Moenchengladbach 3-0 uz tri dosuđena, a dva realizirana kaznena udarca. Sevilla je povela u 47. minuti golom Kevina Gameira iz jedanaesterca. Gameiro je tri minute kasnije mogao postići i drugi pogodak, no promašio je jedanaesterac. Točnije uzdrmao je vratnicu. U 66. minuti je češki sudac Pavel Kralovec dosudio i treći kazneni udarac za domaći sastav. Ovoga puta pucao je i to precizno Banega. Uvjerljivo slavlje Seville potvrdio je Konopljanka u 84. minuti.

Poraz Uniteda

U skupini B Manchester United je vodio protiv PSV Eindhovena 1-0, no nizozemski sastav je okrenuo rezultat s dva pogotka ostvarivši veliku pobjedu. United je poveo u 41. minuti golom Memphisa Depaya, no tri minute kasnije je izjednačio Hector Moreno. Bodove PSV-u donio je Luciano Narsingh golom u 57. minuti. Utakmicu u Eindhovenu obilježila je teška ozljeda Unitedova braniča Lukea Shawa koji je u 15. minuti slomio nogu. Shaw je stradao nakon starta Morena i s terena je iznesen na nosilima i maskom za kisik na licu.

https://www.dailymotion.com/video/x370m8a_psv-eindhoven-2-1-manchester-united-all-goals-and-full-highlights-15-09-2015-champions-league_sport

Ostali susreti

U drugom susretu iz ove skupine Wolfsburg je pobijedio CSKA Moskva 1-0, a pogodak odluke zabio je Julian Draxler u 40. minuti. U skupini C Atletico Madrid je u Istanbulu pobijedio Galatasaray 2-0, a Španjolci su sav posao obavili u prvom poluvremenu kada je Antoine Griezmann (18, 25) dva puta zatresao suparničku mrežu.

Benfica se prvo poluvrijeme mučila protiv Astane no u nastavku je očekivano stigla do tri boda. Golove u pobjedi 2-0 zabili su Nico Gaitan (51) i Mitroglu (62).

U srijedu je preostalih osam susreta 1. kola. U skupini E sastaju se Roma i Barcelona, te Bayer Leverkusen i BATE Borisov. U skupini F snage će odmjeriti zagrebački Dinamo i Arsenal, te Olympiakos i Bayern. U skupini G sastaju se Dynamo Kijev – Porto, te Chelsea – Maccabi Tel Aviv, a u skupini H Valencia – Zenit i Gent – Lyon.


 

Rezultati utakmica 1. kola nogometne Lige prvaka

Skupina A:

Paris SG – Malmo 2-0 (Angel Di Maria 4, Edinson Cavani 61)

Real Madrid – Šahtar 4-0 (Karim Benzema 30, Cristiano Ronaldo 55pen, 63pen, 81). CK: Taras Stepanenko (Šah,50)

Skupina B:

PSV Eindhoven – Manchester United 2-1 (Hector Moreno 45+2, Luciano Narsingh 57/Memphis Depay 41)

Wolfsburg – CSKA Moskva 1-0 (Julian Draxler 40)

Skupina C:

Benfica – Astana 2-0 (Nicolas Gaitan 51, Konstantinos Mitroglou 62)

Galatasaray – Atletico Madrid 0-2 (Antoine Griezmann 18,25)

Skupina D:

Manchester City – Juventus 1-2 (Giorgio Chiellini 57-ag/MARIJO MANDŽUKIĆ 70, Alvaro Morata 81)

Sevilla – Borussia Moenchengladbach 3-0 (Kevin Gameiro 47pen, Ever Banega 66pen, Jevhenij Konopljanka 84). Promašeni penal: Kevin Gameiro (Sev, 50)