Manchesterov genijalni klinac i ovih nekoliko stvari obilježilo je susrete Europske lige

Napadač Uniteda zabio je dva gola u svom debiju za seniorsku momčad

Manchester United's English striker Marcus Rashford (2R) celebrates scoring his team's third goal during the UEFA Europa League round of 32, second leg football match between Manchester United and and FC Midtjylland at Old Trafford in Manchester, north west England, on February 25, 2016. / AFP / OLI SCARFF
FOTO: AFP

U četvrtak navečer doznali smo sve sudionike osmine finala Europske lige, a tko će igrati s kim znat će se nakon ždrijeba u petak. No, prije njega donosimo nekoliko zanimljivosti koje su obilježile poprilično uzbudljivu europsku večer.

1. Valencia najuvjerljivija

S ukupno nevjerojantih 10:0 protiv bečkog Rapida Španjolci su izborili osminu finala Europske lige. To je ujedno najveća ukupna pobjeda u dogravanju od sezone 2009.-2010., te je najveća u 16-ini finala u povijesti Uefina kupa. Ovo je Valenciji bila četvrta uzastopna pobjeda što je prvi put ove sezone da im je to uspjelo. Osim Rapida pali su i Granada te Espanyol.

2. Gary Neville

Trener kojem su se navijači i mediji ismijali nakon visokog 7:0 poraza od Barcelonen u Kupu kralja, a pogotiovo zbog činenjenice da nije uspio pobijediti niti u jednoj od deset prvih utakmica napokon počinje dobivati priznanja a i korisnici Twittera počeli su mu pokazivati ljubav.

3. Hrvati

Od aktivnih hrvatskih reprezentativaca njih je četvero nastupilo. Darijo Srna odigrao je cijeli susret, kao i Vedran Ćorluka, koji se vratio u ovo natjecanje nakon što je odslužio četiri utakmice kazne zbog crvenog kartona kojeg je zaradio prošlog listopada na utakmici s Bešiktašem. Fiorentinin dvojac, Milan Badelj (igrao do 82. minute ) i Nikola Kalnić bili su u početnom sastavu, kao i Tin Jedvaj u dresu Bayera.

4. Miroslav Klose

Njemački napadač postao je jedan od najstarijih nogometaša koji su zabili ove sezone u Europskoj ligi. Učinio je to s 37 godina i 260 dana. Stariji strijelci od njega jedino su Hestad i Samuel.

https://twitter.com/sporgundemi01/status/702946995024044032

5. Najljepši potezi

Peta Marlosa (Šahtar)

https://www.youtube.com/watch?v=SB537KAqml4

Hakan Calhanoglu (Bayer)

https://vine.co/v/i65lmHIZtV1

Driblinzi Memphisa Depaya

Kasnije je uslijedilo ovo:

https://vine.co/v/i6JEzD6FFAm

6. Liverpool

Protiv Augsburga su upisali 350. nastup u europskim natjecanjima te su postali prvi klub s Otoka koji je došao do te brojke. Manchester United je drugi iza njih s 21 utakmicom manje.

7. Manchester United

Veliki broj ozljeda desetkovao je momčad Louisa van Gaala. Stoga ne čudi što su protiv Midtjyllanda na terenu bili većinom debitanti pa nije iznenađenje što bi momčad sastavljena od povrijeđenih igrača bila znatno snažnija od one koja je igrala. Zanimljivo je da im se uoči utakmice ozljedio napadač Anthony Martial, čime se nakon samo tjedan dana ponovila povijest. Tada se na zagrijavanju ozlijedio David de Gea.

Ozlijeđeni:

ozlijeđeni

8. Marcus Rashford (18)

Napadač Manchester Uniteda zabio je dva gola u svom debiju za prvu momčad. To je učinio u razmaku od 12 minuta.