Mandžukić ostao bez suigrača iz napada. Llorente prešao u Sevillu

Llorente je pristupio Sevilli kao slobodan igrač. Potpisao je trogodišnji ugovor

Juventus' forward from Spain Fernando Llorente celebrates after scoring during the Italian Serie A football match Cagliari vs Juventus on December 18, 2014 at the Sant'Elia stadium in Cagliari. AFP PHOTO / TIZIANA FABI
FOTO: AFP

Španjolski napadač Fernando Llorente (30) napustio je Juventus i potpisao trogodišnji ugovor sa Sevillom. Želi li ga neki klub otkupiti od Andalužana koštat će ga to 20 milijuna eura, koliko iznosi odštetna klauzula u njegovom ugovoru.

Napadač s iskustvom igranja za španjolsku nogometnu reprezentaciju čiji je član bio 2010. godine kada je osvojen naslov svjetskih prvaka i 2012. kada je osvojen europski tron, u Sevillu je stigao u statusu slobodnog igrača. Odlučio je tako torinski klub, čiji dres nosi i Mario Mandžukić, koji je pritom uštedio oko 20 milijuna eura koliko bi morao Llorenteu isplatiti do istjeka ugovora, odnosno kraja lipnja 2017. godine.

Pojačanjem se pohvalio španjolski klub na službenim internetskim stranicama na kojima je njegov dolazak popraćen i statistikom iz Juventusa. Kazuje se tako da je u dvije godine za talijanske prvake osvojio pet naslova te da je u 92 odigrane utakmice postigao 27 pogodaka. Odluka o pristupanju Sevilli ponukana je i željom igrača za povratkom u reprezentaciju čiji bi član htio biti na Europskom prvenstvu sljedeće godine.