Mandžukić u ovoj godini još nije bio strijelac i zato ga neki kritiziraju. Takvima je poslao jasnu poruku

Ukupno je Mandžukić za Juventus odigrao 26 utakmica i postigao devet golova

FOTO: AFP

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Mario Mandžukić u ovoj se kalendarskoj godini još uvijek nije upisao među strijelce na utakmicama. Točnije, svoj je posljednji pogodak pospremio u mrežu Carpija kada je dva puta bio precizan u gostujućoj 3-2 pobjedi u ogledu odigranom 20. prosinca prošle godine.

Propustio je u odtad Mandžukić sedam ligaških utakmica, nastupio u njih pet odigranih u Seriji A i svoje ime kroz tih 450 minuta tri puta upisao na listu asistenata. Sjajni hrvatski napadač trenutačno je na šest ligaških golova i devet ukupno u 26 odigranih utakmica za torinski klub koji i u ovoj sezoni juri prema naslovu u talijanskom prvenstvu.

Kritikama nema mjesta

Ima ih koji Mandžukića predbacuju premalen golgeterski učinak, no većina onih koji nogomet razumiju više od same statistike klanjaju se trudu i potezima hrvatskog napadača.

https://twitter.com/KhaledAlNouss/status/708402369927770113?ref_src=twsrc%5Etfw

On sam, pak, ne brine previše o svom učinku, svjestan da su tri boda momčadi kudikamo važnija od broja pogodaka na njegovom kontu. Da je tome tako potvrđuje i poruka koju je putem svog Twitter-profila poslao u subotu.

https://twitter.com/MarioMandzukic9/status/708648133929148416

https://twitter.com/MarioMandzukic9/status/708648228514897920

Dok pobjeđuje momčad…

“Nogomet je kolektivna igra u kojoj pobjeđuje MOMČAD, a ne pojedinac. Sve dok moja MOMČAD pobjeđuje, pobjeđujem i ja. A gol koji postigne bilo tko, može on biti branič ili napadač, jednako vrijedi za moju MOMČAD”, poručio je Mandžukić.

Koliko su njegove riječi točne dokazuje i sljedeći niz – u posljednjih 25 odigranih utakmica Juventus je upisao omjer od 22 pobjede, dva remija i samo jednog poraza u svim natjecanjima. Stigao je on još početkom prosinca prošle godine, sve odtad gotovo je savršeno. Sa ili bez Mandžukićevog doprinosa u mrežu suparnika, ali sa značajnim koji statistika ne broji.