Medveščak je slavio nad Dinamom, ali svi pričaju o tisućama plišanih igračaka koje su završile na ledu

Brule je postigao pobjedonosni pogodak u 53. sekundi produžetka

24.12.2015., Dom sportova, Zagreb - Za vrijeme trajanja utakmice 45. kola Kontinentalne hokejaske lige s Dinamom iz Minska, Medvescak je drugi put u svojoj povijesti odrzao Teddy Bear Toss - simbolicno bacanje plisanih medvjedica na led. Akcija ima humanitarni karakter, medvjedici i ostale plisane igracke koje ce se skupiti bit ce poklonjene onima koje ce najvise razveseliti, dok ce i dio prihoda od prodaje igracaka na ulazu u dvoranu biti doniran potrebitima. 
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hokejaši Medveščaka svladali su Dinamo iz Minska s 3-2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0) pobjedničkim pogotkom Brulea u produžetku, u utakmici 45. kola KHL-a odigranoj u četvrtak u zagrebačkom Domu sportova.

Bjelorusi su poveli u 10. minuti pogotkom Andreja Kaljužnjija. Pet minuta poslije Medveščak je izjednačio pogotkom Danca Patricka Bjorkstranda, kojim je pokrenuo “Teddy Bear Toss”, humantiranu akciju u kojoj su navijači Medveščaka pobacali plišane igračke na led, koje će biti donirane “Malom domu”, dnevnom centru za rehabilitaciju djece i mladeži.

Dinamo Minsk mjesto ispred Medveščaka

U drugoj trećini ponovno su gosti prvi postigli pogodak, a strijelac je bio bivši igrač Medveščaka Ryan Vesce (23.). U 46. minuti Čeh Tomaš Mertl je izjednačio na 2-2. U prvoj minuti produžetka, nakon samo 53 sekunde igre, Gilbert Brule uspio je pokupiti jedan odbijeni pak i uz dosta sreće svladati gostujućeg vratara Jeffa Glassa.

Dinamo Minsk se izborenim bodom zadržao na osmom mjestu Zapadne konferencije sa 63 boda iz 43 utakmice, dok je Medveščak na 9. mjestu sa 61 bodom iz 45 nastupa.