Mišković kaže da Kek i Juričić nisu krivi što je Rijeka ispala, nego upravo on

Rijeci će ovo biti prilika da napravi bolji rezultat u nastavku prvenstva

16.07.2015., stadion Kantrida, Rijeka - 2. pretkolo Europske lige, 1. utakmica, HNK Rijeka - Aberdeen FC. Damir Miskovic. 
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Rijeka je u četvrtak u uzvratnom susretu drugog pretkola Europske lige protiv Aberdeena bila na pragu senzacije nakon što su u 63. minuti poveli s 2:0. Još im je samo ejdan gol endostajao da dostignu zaostatk s Kantride, međutim u slsljedećih devet minuta Škoti su stigli do izjednačenje te su izbacili Riječane iz Europe. Matjaž Kek kratko je komentirao rezultat nakon utakmce. Čestitao ej domaćinima te je priznao da su bili bolji u dvije utakmice.

“U jednom trenutku smo došli blizu cilja, ali smo onda naivno primili pogodak. Morali smo više riskirati pa smo primili i drugi gol”, izjavio je Kek. Rano ispadanje iz Europe prokomentirao je i perdsjednik kluba Damir Mišković. On je na sebe preuzeo odgovornost.

Ne krivi Keka ni Juričića

“Preuzimam odgovornost na sebe. Nisu krivi ni Kek ni Juričić, ja sam kao čelni čovjek kluba želio da u završnici prošle sezone igramo s najboljim igračima i najjačom postavom. Pokazalo se da je to bila greška. Takva greška se sigurno u budućnosti neće ponoviti. Možda smo previše neke stvari shvatili sentimentalno, ali ovo je nogomet i neke se stvari trebaju rješavati bez sentimentalnosti.

Previše se mi svi koji put obaziremo na neka govorkanja. Imali smo igrača koji su prošle godine dosta bili na klupi, manje igrali, a kvalitetni su igrači. Sigurno nam se neće ponoviti da ne pustimo na odmor igrače koji su odigrali veći dio prvenstva, ako budemo imali toliku bodovnu razliku. Danas se pokazalo da je to bilo to. To nije nikakva isprika, ali jasno je da igrače koji put treba odmoriti”, izjavio je MIšković za Radio Rijeku.

S obzirom da sljedeće sezone neće igrati u Europi, ovo će Rijeci biti prilika da napravi bolji rezultat u prvenstvu te da se pokušaju približiti aktualnim prvacima koji su i dalje u borbi za Ligu prvaka.