Najskuplji nogometni tinejdžer učinkom je nadmašio Rooneyja, Ronalda, Teveza i još neke velikane

Martial, kojeg je Manchester United platio 50 milijuna eura, igra sjajno

Napadač Manchester Uniteda Anthony Martial
FOTO: AFP

Ne bez razloga mnogo se pisalo o transferu Anthonyja Martiala iz Monaca u Manchester United. Platio je engleski klub francuskog 19-godišnjeg napadača 50 milijuna eura i napadi na račun (pre)skupoga pojačanja odmah su krenuli. No, krenuo je pogocima i najskuplji nogometni tinejdžer ikad.

U četiri odigrane utakmice za klub s Old Trafforda Martial se četiri puta upisao na listu strijelaca, a takav učinak ne pamte mnoge aktualne i bivše zvijezde engleskog nogometnog velikana. Daleko od toga da se Martial isplatio, no istina je da se krenuo isplaćivati na najbolji mogući način.

Jednak Van Persieju

U četiri uvodne utakmice za Manchester United Cristiano Ronaldo, Carlos Tevez i Michael Owen na kontu su imali nulu. Iako ga navijači ne pamte po dobrome, Radamel Falcao, kojem je za četiri pogotka trebalo 29 utakmica, u jednakom je broju nastupa zatresao mrežu jednom, baš kao i Javier Hernandez.

Gol više od njih nakon četiri utakmice imali su Dimitar Berbatov i Danny Welbeck, a jednak broj utakmica za tri su pogotka koristili Wayne Rooney, Ruud van Nistelrooy i Louis Saha. Učinak jednak Martialovom imao je 2012. godine tada iz Arsenala pristigli Robin van Persie.