Nakon kontroverzne izjave o homoseksualcima Tyson Fury je napravio vrlo neobičan potez kako bi se iskupio

Fury je homoseksualizam usporedio s pedofilijom i došao na udar javnosti

FOTO: AFP

Novi svjetski teškaški prvak, britanski boksač Tyson Fury, ponovno je potvrdio status jednog od najosebujnijih sportaša današnjice. Kako bi dokazao da nije homofob, u jednom je kafiću poljubio homoseksualca koji mu se suprotstavio.

Fury je prošli mjesec priredio jednu od najvećih sportskih senzacija u 2015. godini, skinuvši s trona Ukrajinca Vladimira Klička koji je prije toga zadnji put poražen prije 11 godina. Ubrzo nakon velike pobjede, Fury je dao kontroverznu izjavu u kojoj je homoseksualizam usporedio s pedofilijom.

Pod policijskom istragom

Došao je na udar javnosti, a istragu protiv njega su otvorili i policija i Britanski boksački savez. Među uvrijeđenima se našao i stanoviti Paul Cole, 41-godišnjak homoseksualne orijentacije, koji je prije nekoliko dana primijetio Furyja u jednom kafiću i odlučio mu očitati bukvicu.

“Rekao sam mu da ga ne mogu podnijeti. On mi je odgovorio da nije homofob i odjednom mi protrljao bradu i poljubio me u oba obraza. Promijenio sam mišljenje o njemu. On je prijateljski nastrojen div i bio bih zainteresiran za njega da je gay”, izjavio je Cole za The Sun.