Nakon terorističkog napada u Parizu pitanje je kako će Francuzi organizirati Euro

Utakmice će se igrati u deset gradova,

French midfielder Yohan Cabaye (L) embraces French goalkeeper and captain Hugo Lloris (C) as French defender Raphael Varane (R) looks on after France defeated Germany 2-0 in a friendly international football ahead of the Euro 2016, on November 13, 2015 at the Stade de France stadium in Saint-Denis, north of Paris.    AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA
FOTO: AFP

Nakon terorističkog napada u Parizu, u kojemu je poginulo više od 120 ljudi, stupanj sigurnosti podignut je na najvišu moguću razinu. Razmišlja se i o otkazivanju utakmice Engleska – Francuska koja se trebala igrati u utorak u Londonu. Engleski nogometni savez još nije službeno potvrdio hoće li se ta utakmica otkazati. Trenutačno pregovara s Francuzima.

Okupljanje navijača na Wembleyu, stadionu kapaciteta 90.000 ljudi, u ovom trenutku predstavljalo bi preveliki sigurnosti ispit.

https://twitter.com/BBCFtbl/status/665446494992994304

Otkazani sportski događaji u Parizu

Sinoć su tri osobe poginule su u blizini Stade de France, na kojemu su Francuska i Njemačka igrali prijateljsku utakmicu. Navijači su ostali zatočeni na stadionu, okupili su se na travnjaku, a tek su nakon sat vremena mogli krenuti prema izlazima. Učinili su to pjevajući francusku himnu Marseljezu.

Na francuskoj televiziji potvrđeno je kako su otkazani sportski događaji u Parizu. Otkazana je i konferencija za novinare i otvoreni trening francuske reprezentacije. Momčad trenira u zatvorenoj bazi u Clairefontaineu.

EURO se igra u deset gradova

Sljedeće godine Francuska je domaćin Europskog nogometnog prvenstva, a nakon ovog napada, još jednog terorističkog čina u srcu Pariza, organizirati EURO postaje ogroman sigurnosti izazov. Utakmice će se igrati u deset gradova, što je idealna meta za potencijalne napade.

U Münchenu na OI 1972. ubijeno 11 izraelskih sportaša

Sportka povijest, nažalost pamti terorističke napade. Za vrijeme Olimpijskih igara u Münchenu 1972. palestinska teroristička organizacija Crni rujan ubila je 11 izraelskih sportaša. Bio je to najveći udar na duh olimpizma u povijesti Igara, ali je tadašnji predsjednik MOO-a Avery Brundage, nakon što su na pola dana obustavljena natjecanja, u svom poznatom govoru kazao: “Igre se moraju nastaviti”