Jedan huligan davio Kovača, drugi ga pitao je li on taj Damir Vrbanović

Objavljeni su novi detalji napada na izaslanstvo HNS-a u ponedjeljak

27.03.2015., Zagreb, Maksimir – Konferencija za medije hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice s Norveskom za Euro 2016. Niko Kovac. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Objavljeni su novi detalji napada na izaslanstvo HNS-a koji se dogodio u ponedjeljak na odmorištu uz autocestu Zir.

Kako javlja 24sata, najstariji u skupini napadača prišao je izaslanstvu i govorio im da su mamićevci, vrijeđao ih i rekao da oni brane čast Hajduka. Također, drugi napadač je postavljao pitanje svakom od članova izaslanstva “Jesi li ti Vrbanović?”

Tada je jedan od napadača uhvatio Kovača u kravatu, a da se radi o neugodnom susretu postalo je jasno kada su napadači prevrnuli stol za kojim su sjedili u restoranu. HNS-ovci su pokušali smiriti situaciju, no Nikša Martinac je udaren nogom u bubrege i rukom po glavi, a Damira Vrbanovića, kada su ga identificirali, pogodili su plastičnom bocom.

Skupina napadača na HNS uhićena je oko 20 kilometara dalje od odmorišta. Kovač je o cijelom izgredu rekao: “Kao državljaninu Hrvatske ovo smatram sramotom. Gubimo na rejtingu, gledao sam talijanske i njemačke medije i ovo nije dobra slika”, prenosi njegovu izjavu 24sata.